Ispred Džeke su samo Messi i Cavani
Foto: EPA

Izjednačen s Ronaldom

Ispred Džeke su samo Messi i Cavani

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras na Olimpicu igraju protiv Chelseaja utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Vučica je prije dvije sedmice u sjajnoj utakmici na Stamford Bridgeu uspjela da remizira protiv Plavaca (3:3), a fantastičnu utakmicu odigrao je Edin Džeko. Bh. napadač je postigao dva gola i pokazao još jednom da se nalazi u fenomenalnoj formi. Zbog toga u Chelseaju večeras najviše strahuju od Edina Džeke koji na svom golgeterskom kontu ima isti učinak kao i Ronaldo.

Naime, engleski mediji objavili su danas listu igrača koji "vladaju Evropom" po postignutim golovima od početka prošle sezone. Prvi na listi je ubjedljivo Lionel Messi koji je u zadnjih nešto više od godinu dana postigao čak 70 golova u dresu Barcelone. Iza njega je napadač PSG-a Edinson Cavani koji je postigao 58 golova od starta prošle sezone pa do danas.

Treće mjesto dijele Džeko i najbolji igrač svijeta u 2017. godin po izboru FIFA-e, Cristiano Ronaldo. Bh. napadač je u dresu rimskog kluba postigao 49 golova baš kao i Ronaldo za Real Madrid. Na petom mjestu je igrač Napolija Dries Mertens koji je postigao samo tri gola manje od pomenutog dvojca. Nadamo se da će Džeko svoju golgetersku formu nastaviti i večeras na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi