Istanbul bi mogao ostati bez domaćinstva finala Lige prvaka

Zbog dešavanja u Siriji

Istanbul bi mogao ostati bez domaćinstva finala Lige prvaka

E. Čaušević

Reprezentativci Turske sinoć su ponovo salutirali turskim vojnicima koji imaju veliku ofanzivu u Siriji.

Nakon gola protiv Francuske igrači Turske su salutirali vojnicima koji se bore u Siriji što je izazvalo velike kritike fudbalske javnosti. Nedavno je igrač St. Paulija, Cenk Sahin, uradio isto na utakmici nakon čega je dobio otkaz u njemačkom klubu.

Sportska javnost nije dala podršku turskim fudbalerima koji su upleli politiku u svoje proslave gola, te su žestoko kritikovali reprezentaciju Turske.

Danas se oglasio i potpredsjednik UEFA-e Michale Uva koji je potvrdio da bi Istanbul mogao ostati bez domaćinstva finala Lige prvaka ove sezone zbog dešavanja u Sriji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Odigrat ćemo svoj dio u punom poštovanju prema autonomiji i nezavisnosti sporta, ali mi ne možemo zamijeniti UN, EU, SAD, diplomate, ambasadore i ostale političke institucije. UEFA će sigurno razgovarati o finalu Lige prvaka i ukoliko bude problema Istanbul bi mogao ostati bez domaćinstva finalne utakmice", rekao je Uva.

Top Komentari

MirzaBarucic
Cuj, zar se sport ipak mijesa u politiku?
5 1
87618
Da je ljudski rod normalan , nikad niti jednu paru nebi dao u vojsku i naoruzanje , kako bi se tada lijepo zivjelo na ovoj planeti zemlji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi