Turci opet salutirali

Proslavili bod u Parizu

Turci opet salutirali

E. Škorić

Nogomet ne može bez politike.

Igrači turske reprezentacije ponovo su vojničkim pozdravom odali počast vojnicima u Siriji.

Oni su salutirali nakon gola Tosuna protiv Albanije (1:0) u petak, a učinili su to i nakon što su u Parizu osvojili bod protiv Francuske, odigravši 1:1 i na taj su način skoro pa završili posao kada je u pitanju borba za EP.

Njihovo salutiranje mnogi su nazvali skandinalnim pozdravom jer su u sport umiješali politiku, pa nogometne uspjehe iskoristili kako bi vojnim salutiranjem odali počast vojsci koja je izvršila napad na položaje Kurda u Siriji.

UEFA je već nakon prve utakmice nagovijestila mogućnost istrage, no čini se da bi nakon novog gesta Turaka krovno tijelo evropskog nogometa definitivno moglo da se pozabavi ovim pitanjem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim igrača, večeras su na isti način pobjedu slavili i navijači Turske, a bilo ih je u velikom broju na stadionu u Parizu.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
SVAK ČAST, PODRŠKA SVOME NARODU I SULTANU PROTIV TERORISTA KOJI SAKATE DJECU.
32 5
Mali Memo
Izbacit ****a sa Eura za primjer svima. Da mi salutiramo već bi bili izbačeni na 10 godina.
6 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi