Istinski šampion!

Lulić opet heroj Lazija

Istinski šampion! · Komentar

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je u prošlosti imala niz fudbalera koji su obilježili historiju nekog evropskog kluba i na njihovu spomen među navijačima se odmah bude emocije. 

Safet Sušić je u PSG-u obilježio jednu eru, Edina Džeku i Zvjezdana Misimovića navijači Wolfsburga nikad neće zaboraviti, svako u HSV-u zna za Sergeja Barbareza, Hasan Salihamidžić u Bayernu ima izuzetnu reputaciju. Elvira Baljića i Elvira Bolića svi pamte u Turskoj...

Od jučer epitet istinskog šampiona se može i mora pripisati Senadu Luliću, čovjeku koji će u očima navijača Lazija postati besmrtan jer je postao sinonim za uspjeh i simbol rimskog tima. Il capitano vero ili pravi kapiten, kako to kažu tifozi na Apeninima.

Lulić je član Lazija od 2011. godine. Došao je na mala vrata iz Young Boysa. Svojom prednošću, karakterom, napornim radom i velikom dozom profesionalizma postao je heroj i to dva puta.

Prvi put u kultnom finalu italijanskog Kupa 2013. minute. Tada je u 71. minuti je zabio za pobjedu na najvećim rivalom Romom. Najvažniji meč u historiji rimskih derbija odlučio je jedan Bosanac i Hercegovac!

"Besmrtan" po drugi put je postao jučer. Lazio je osvojio italijanski Superkup, pao je veliki i slavni Juventus sa 3:1, a jedan od strijelaca je ponovo bio Lulić.

Kako je proslavio gol protiv Stare dame? U svom prepoznatljivom stilu. Rukama je gestikulirao srce posvećeno svojoj ženi Sandri i kćerkici Lei, najvećoj mogućoj podrški tokom karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luliću je ovo bio četvrti trofej u dresu Lazija. Ugovor mu ističe na kraju sezone. sve upućuje na to da broji posljednje mjesece u Rimu i završetak jedne ere. Ostatak porodice mu je već odselio u Švicarsku...

Hoće li biti suza na Olimpicu za oproštaja? Sigurno da hoće. U ovom milenijumu za Nebeskoplave je igralo niz slavnih i zvučnih imena, posebice za vrijeme Sergija Cragnottija, ali niti jedan od njih nije uspio steći status kao Lulić - postati živa legenda i istinski junak Nebeskoplavih.

Top Komentari

nikokovac
Bajevicu zovi ga
6 0
Laso
Mi smo se odrekli Lulica kao da smo Francuska pa imamo još 3-4 vrhunska igrača na toj poziciji....
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi