Prosinečki prozvao Jakirovića: "Ja sigurno više ne bih bio u Dinamu"

Oglasio se i bivši selektor BiH

Prosinečki prozvao Jakirovića: "Ja sigurno više ne bih bio u Dinamu"

Edmir Škorić

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, govorio je o trenutnoj situaciji Dinama i dotakao se trenera Sergeja Jakirovića.

Dinamo je prije nekoliko dana na Maksimiru poražen s visokih 3:0 od Lokomotive u zaostaloj utkamici HNL-a i time se dodatno udaljio od titule. Nakon tog poraza, puno je kritika na račun igrača Modrih, a naročito na račun trenera Sergeja Jakirovića.

"Jasno je da Dinamo nije u dobrom stanju. To pokazuju rezultati. Ovaj poraz niti malo nije dobrodošao", rekao je za Sportske novosti nekadašnja zvijezda Dinama Robert Prosinečki, dodavši:

"Pitate me za Dinamo, a svi sve vide. Protiv Lokomotive su imali jednu i pol šansu, ne treba biti pametan za reći da ne izgleda dobro. Dinamo nije onaj koji svi očekuju i koji su očekivali nakon stanke i priprema. Doveli su igrače - Hoxhu, Živkovića i još neke za koje se najavljivalo da će biti pojačanja, da će Dinamo biti bolji, a nisu nipošto pravi. Nemaju igru, ne izgledaju dobro".

Potom se osvrnuo na rad trenera Jakirovića.

Oglasi

"Svako ima svoju viziju i radi kako misli da je najbolje. Nimalo mu neće biti lako. Dinamo je ove sezone imao 5-6 ili više utakmica u kojima nije odigrao na svojem nivou.

U Evropi se zna što je bilo, da su igrali Konferencijsku ligu, a i potom su izgubili neke dvoboje za koje se mislilo da će ih dobiti. Bilo je previše poraza da bih kazao nešto drugo... Igrači se moraju skupiti. Može li Jakirović nastaviti dalje? Zasad vidimo da su odlučili kako može, znači da i dalje ima povjerenje kluba. Nemam drugih informacija nego što čitam u novinama. Moje je viđenje da ga poslije svega čeka još teži posao".

"Svako ima svoj pogled. Možda niko ne bi otišao iz UEFA-e, pa je Zvonimir Boban otišao. Ne mogu pričati o moralnim kategorijama, odnosno, ko bi što napravio. Ja sigurno više ne bih bio u Dinamu. No, to je tako u životu...", poručio je nekadašnji bh. selektor.

Do sada su jedino ostavke na klupi Dinama dali Zvonimir Soldo i Branko Ivanković.

Oglasi

"Eto, vidite da ima ljudi koji bi to napravili, a ima i koji ne bi. Neko bi još vjerovao da može sve okrenuti i ispuniti klupske ciljeve. Svako ima svoje. Da ne bi neko krivo protumačio, ne govorim nikome što treba učiniti, nego kažem samo kako bih ja napravio".

Da li bi Prosinečkog zanimao poziv iz Dinama?

"Nikad me niko iz Dinama nije zvao i ne želim o tome govoriti! Kako bi negdje mogao biti, mora te prethodno neko i pozvati. Ne mogu doći u kuću kod tebe ako me nisi pozvao. Niko nije razgovarao sa mnom...", dodao je Žuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na pitanje novinara Sportskih novosti koga vidi kao glavnog kandidata za prvaka HNL-a, Prosinečki je odgovorio: "Tek je počeo nastavak sezone, nemam pojma šta će sve biti do kraja".

55-godišnji stručnjak je vodio Ruedš početkom sezone, ali se nije proslavio, pošto je na sedam utakmica ostvario tek jednan remi uz šest poraza. Prethodno je vodio timove kao što su Olimpija (Slovenija), Denizlispor, Kayserispor (Turska), Crvena zvezda (Srbija), a od reprezentacija je vodio BiH i Azerbejdžan.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nemoj ti o trenerskom poslu, "dokazao" si se. kapa dolje za karijeru nogometaša.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi