Istarska klima nije godila Farmeceutima
Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Ubjedljiv trijumf domaćina

Istarska klima nije godila Farmeceutima

Haris Zilić

Prvi duel 32. kola HNL-a odigran je večeras u Puli, a uzbuđenja je izostalo jer je domaća Istra deklasirala goste iz Koprivnice ekipu Slaven Belupa rezultatom 3:0.

Od samog starta meča Istra je bila bolja i raspoloženija u večerašnjem meču.

Nisu domaći dugo čekali za prvo slavlje. U šestoj minuti dosuđen je penal za Istru, a siguran realizator za 1:0 bio je Filet.

Nakon gola Istra kao da je dobila još veći motiv, a gosti nisu dobro izgledali na terenu.

Novo slavlje u 15. minuti. Blagojević je asistirao, a Ekong pogodio za 2:0.

Kada sve ide naopako, onda nema zaustavljanja, osjetili su to gosti iz Koprivnice večeras na svojoj koži.

Oglasi

U 34. minuti Sušak postiže autogol i to je bio tada već velikih 3:0 za Istru i ujedno rezultat prvog poluvremena.

U nastavku zatišje na terenu, a vidjeli smo svega jedan udarac u okvir gola i to od strane gostiju.

Bleupo je više želio počasni pogodak, nego Istra svoj četvrti, ali sve akcije su završavale bez realizacije, tako da jeostalo do kraja konačnih 3:0 za tim iz Pule.

Istra je ostala na osmom mjestu prvenstvene tabele, sada imaju 34 boda i svom današnjem rivalu Slaven Belupu pobjegli su na četiri boda razlike.

Slaven Belupo je na devetom mjestu i ovo bi rezultatski mogla biti jedna od lošijih sezona za tim iz Koprivnice koji je imao i sreće jer je Rudeš "zalutao" u društvo najboljih i fenejraši su sa sedam bodova, te odavno zvaničan povratnik u niži rang hrvatskog klupskog fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 32. kolo:

Istra 1961 - Slaven Belupo 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi