Scena iz Barcelone koja se ne oprašta: "Koliko jadan moraš biti?"
Bivši član Barcelone razljutio navijače

Dembele ih naljutio

Scena iz Barcelone koja se ne oprašta: "Koliko jadan moraš biti?"

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele izazvao je pravi nemir kod navijača Barcelone u utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Francuski reprezentativac konstantno se smijao u duelu protiv svog bivšeg tima, a Kataloncima je najteže pala scena nakon četvrtog gola kada je Dembelea kamera uhvatila kako se srdačno smije. To mu neće oprostiti.

Francuski fudbaler Ousmane Dembele prethodnih šest godina je proveo u Barceloni. Stigao je kao veliko pojačanje iz Borussije Dortmund u jednom od najvećih transfera svih vremena, no u Kataloniji se nije proslavio.

Često je krilni napadač trpio velike kritike, izostajao je dosta s terena zbog povreda, a njegov odlazak su navijači katalonskog tima slavili.

On je već nekoliko mjeseci nakon odlaska dobio priliku da se vrati u Barcelonu i da zaigra protiv nekadašnjih saigrača. Na kraju se on zadnji smijao u dresu PSG-a koji je razbio Barcu u revanšu (4:1) i prošao je u polufinale Lige prvaka.

Dembele nije skidao osmijeh s lica. To je zasmetalo navijačima Barce, posebno scena s klupe u 90. minuti nakon četvrtog pogotka francuskog prvaka.

Oglasi

"Koliko jadan moraš biti da se konstantno smiješ Barceloni i ljudima koji su te hranili u pet očajnih sezona. Ne brini Ousmane, kada nezahvalnik zaboravi ko mu je pomogao, bijeda mu osvježi pamćenje", navodi navijač Barcelone i novinar Miquel Blazquez.

Dembele naravno ima svo pravo da se raduje. S trofejom igrača utakmice otišao je kući i poručio je: "Hvala svima na podršci. Idemo Pariz."

Dembele plaćen 150 miliona eura

Ousmane Dembele je član Barcelone postao 2017. godine. Stigao je za nestvarnih 150 miliona eura.

Međutim, njegov boravak na čuvenom Camp Nou stadionu nije opravdao uloženu cifru. Dembele je imao ozbiljne probleme s povredama i mjesece je provodio van terena.

Oglasi

Često je Francuz bio pod žestokim kritikama. Mnogi su uvjereni kako je živio nesportski i da je to bio uzrok čestih povreda koje su ga udaljavale od terena.

U proteklih šest godina ovaj krilni napadač je odigrao 185 utakmica za Barcu i ostvario je učinak od 40 golova i 43 asistencije. Premalo je to za čovjeka plaćenog 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prošlog ljeta Barca je za njega uzela 'samo' 50 miliona eura od PSG-a. Nije blistao Dembele ni u redovima francuskog prvaka i na učinku je od tri gola i 14 asistencija.

Interesantno je svakako da je Dembele dva od tri pogotka postigao protiv Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Vječito kmeči katalonska sirotinja. Ne smiješ se ni radovat kad im zabiješ. Povrijediš im osjećanja :-(
3 1
ubnt
To brate Osmane... Guzi katalonsku sirotinju. Neka si ti pobjegao od najgadnijeg kluba na svijetu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi