Italija pobijedila Belgiju i osvojila treće mjesto u Ligi nacija

Slavili sa 2:1

Italija pobijedila Belgiju i osvojila treće mjesto u Ligi nacija

E. Čaušević

Reprezentacija Italije pobijedila je danas Belgiju sa 2:1 u meču za treće mjesto Lige nacija.

Italijani su pred svojim navijačima u Torinu uspjeli da dođu do pobjede i tako osvoje treće mjesto u drugom izdanju Lige nacija.

Prvu šansu na meču vidjeli smo u 21. minuti kada je pokušao Raspadori, ali gola nije bilo. Četiri minute kasnije na drugoj strani uzvratio je Saelemaekers koji je pogodio prečku iz odlične šanse.

Italija je do gola mogla u samom finišu prvog dijela kada je Chiesa bio sam ispred Courtoisa, ali je golman Belgije fantastično odbranio njegov udarac.

Ipak, Azzurri su početkom drugog dijela došli do prednosti. U centru pažnje bio je Barella koji je postigao sjajan gol s vrha kaznenog prostora nakon kornera za 1:0.

Do drugog gola Italija je stigla u 65. minuti kada je sudija svirao penal. Loptu na bijelu tačku namjestio je Berrardi koji je uspio da povisi rezultat na 2:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Belgija je u samom finišu meča uspjela samo da ublaži poraz. U 86. minuti gol za 2:1 postigao je mladi De Ketelaere i to je bio konačan rezultat današnje utakmice.

U večerašnjem finalu koje se od 20:45 sati igra na San Siru sastaju se Španija i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi