Rutinski trijumf Italije protiv skromnih Zmajića

Jedan pogodak bio dovoljan

Rutinski trijumf Italije protiv skromnih Zmajića

H. Zilić

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine U21 odigrala je duel devetog kola kvalifikacija za EURO protiv selekcije Italije, a naši momci su u Trstu poraženi rezultatom 1:0.

Prva prilika na utakmici u šestoj minuti. Yeboah se lijepo snašao i šutirao, no lopta odlazi pored gola naše selekcije. Tri minute kasnije šansa i za našu reprezentaciju. Bašić je šutirao nakon jednog prekida, bez promjene rezultata.

Ipak u 14. minuti Italija je krunisala bolji početak i povela sa 1:0 pogotkom Rovelle.

U 18. minuti dobra akcija Bosne i Hercegovine u završnici se našao Begić, ali šutira pored gola, ostaje 1:0 za domaćine.

Dva dobra napada pred oba gola u 30. minuti. Prvo je blokiran šut Begića, zatim na drugoj strani blokiran pokušaj Colomba. U 37. minuti Ćetković zaustavlja pokušaj Yeobaha i na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 1:0 za Italijane.

Oglasi

Na startu drugog poluvremena šanse za domaćine preko Esposita, ostalo je 1:0 na semaforu.

U 61. minuti dvije dobre šanse za Italiju preko Qugaliate i Vignata, bez promjene rezultata. Dvije minute kasnije Yeboah je bio u još jednoj prilici, međutim golman Ćetković je izašao kao pobjednik.

Ćetković je bio danas raspoložen na našem golu, a u 70. minuti zaustavio je i pokušaj Okolija.

Naša reprezentacija u nastavku nije stovrila nijednu ozibljniju akciju pred golom Italijana i domaćini su rutinski priveli meč kraju sa konačnih 1:0.

ITALIJA - BiH 1:0 (Rovella 14')

ITALIJA: Carnesecchi, Okoli, Lovato, Quagliata, Bellanova, Esposito, Rovella, Fagioli, Vignato, Yeboah, Colombo.

BOSNA I HERCEGOVINA: Ćetković, Milojević, Barišić, Nikić, Dejanović, Savić, Bašić, Begić, Hasić, Savić, Lukić.

Top Komentari

delapenja
Jedino je ovaj mutant starcevic gori od onog bugarskog rretarda
2 0
Mowzilla
Aferim, hajmo i ovu cetvrtu izgubiti pa da izginemo...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi