Legendu pitali za favorite na Mundijalu, pa se svi iznenadili kada je spomenuo naše komšije

Vjeruje da će biti veliko iznenađenje u Kataru

Legendu pitali za favorite na Mundijalu, pa se svi iznenadili kada je spomenuo naše komšije

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za samo osam dana, a početak ovog velikog takmičenja s nestrpljenjem se očekuje u Srbiji jer mnogi navijači ove zemlje vjeruju da njihova reprezentacija može daleko da dogura, a tek kada vide izjavu legendarnog Kake znat će da imaju pravo na optimizam.

Srbija se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, a u toj zemlji vlada veliki optimizam jer navijači vjeruju da izabranici Dragana Stojkovića mogu daleko dogurati u Kataru.

Orlove očekuje već u grupnoj fazi jako težak zadatak jer se nalaze u grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom.

Upravo će protiv Brazila reprezentacija Srbije da igra u prvom meču na Svjetskom prvenstvu, a ovaj okršaj na rasporedu je 24. novembra s početkom u 20 sati.

Pred susret Brazila i Srbije oglasio se i legendarni nekadašnji reprezentativac Karioka, Kaka, koji je govorio o predstojećem Svjetskom prvenstvu i mnoge je iznenadio komentarom za selekciju Srbije.

Kaka je govorio za Gazzetta dello Sport o Mundijalu u Kataru i poručio je da vjeruje da Brazil nakon 20 godina čekanja konačno može da osvoji titulu prvaka svijeta. Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste mišljenje koje ima o Srbiji.

Oglasi

Naime, legendarni igrač Milana poručio je da vjeruje da Srbija može daleko da dogura i za njega su Orlovi prvi favoriti iz sjene koji mogu da itekako iznenade na Svjetskom prvenstvu.

"Brazil je uvijek među favoritima jer se ekipa uvijek sprema da ide na zlato. Ovaj tim je dugo na okupu zajedno sa selektorom i dolazak Titea je bio odličan potez. Imamo miks iskusnijih i mlađih igrača i to je odlično", rekao je Kaka i dodao.

"Među favoritima još vidim Argentinu i Francusku, ali moram da kažem da bi Srbija mogla da bude najprijatnije iznenađenje".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I u Srbiji sigurno imaju velika očekivanja od ovog Mundijala, te se navijači nadaju da će tim koji predvode Mitrović, Vlahović, Tadić, Milinković-Savić i društvo da konačno zablistaju na velikom takmičenju i pokažu svoju snagu.

Na proteklom Svjetskom prvenstvu Srbija je takmičenje završila već u grupnoj fazi, a tada su u grupi također bili s Brazilom i Švicarskom, a tu je još bila i Kostarika koju su jedino uspjeli da pobijede.

Top Komentari

Realno01
A sto da ne,pa pogledajte sastav Srbije i ozbiljnos i predanost koju imaju kada igraju u nacionalnom dresu,sve je moguce.
0 3
prvenac
Jest i kad se osvrnemo na njihovu s****nost na dosadašnjim takmičenjima, onda pada u vodu i ono što se čini realno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi