Rođen u BiH, ali u Kataru će nastupiti u drugom dresu: "Nisam imao dileme"
Još jedan Bosanac koji igra za drugu reprezentaciju - rođen je u Banjoj Luci, ali igrat će za Srbiju.

Banjalučanin u selekciji Srbije

Rođen u BiH, ali u Kataru će nastupiti u drugom dresu: "Nisam imao dileme"

Eldar Ganibegović

Za tačno devet dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako tamo neće zaigrati Bosna i Hercegovina, bit će onih koji su rođeni u našoj domovini.

Jedan od njih je Srđan Babić, fudbaler Almerije i reprezentativac Srbije. 

Selektor Srbije, Dragan Stojković, danas je objavio spisak fudbalera koje će voditi u Katar, a na njemu se našlo i Babićevo ime.

Inače, Babić je rođeni Banjalučanin, no izabrao je da igra za selekciju Srbije, iako je, barem prema njegovim riječima, bilo poziva i iz njegove rodne zemlje.

"Da budem iskren, jeste. Dobio sam poziv reprezentacije BiH, ali nisam imao dilemu za koga ću igrati. Vjerovao sam se i nadao da će doći ovaj poziv iz Srbije. Nisam ni razmišljao o drugoj zemlji", rekao je nedavno Babić.

Babić je ponikao u Borcu, a zatim nastupao za mlade selekcije Vojvodine, te B tim Real Sociedada. U Srbiji je prošao sve omladinske selekcije, a za A tim je upisao dva nastupa i to u septembru mjesecu u Ligi nacija.

Oglasi

U Kataru se Srbija nalazi u grupi s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, te su naše istočne komšije jedni od favorita iz sjene.

Spisak Srbije za Svjetsko prvenstvo u Kataru:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić, Marko Dmitrović.

Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Srđan Babić, Strahinja Eraković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Saša Lukić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Sergej Milinković Savić, Andrija Živković, Marko Grujić, Ivan Ilić, Darko Lazović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Radonjić.

Top Komentari

Zašto portal uopšte daje pažnju onima koji mrze Bosnu i Hercegovinu i kojima BiH nije u srcu?
7 2
koraj
Zasto se daje prostor ovakvim tipovima? Meni je naljepse da ovakvi "veci srbi" ili "veci hrvati" moraju govoriti gdje su rodjeni. Hvala im za reklamu...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi