Oprezni Italijani žele izbjeći rizik: "Bosna nam je uvijek zadavala probleme"

Azzurri održali pressicu

Oprezni Italijani žele izbjeći rizik: "Bosna nam je uvijek zadavala probleme"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina drugo izdanje Lige nacija zatvara domaćim susretom protiv Italije. 

Italijani su danas doputovali u Sarajevo, a prije treninga na stadionu Grbavica održali su i press konferenciju.

Za medije su govorili Alberico Evani, pomoćnik Roberta Mancinija koji zbog pozitivnog testa na koronavirus nije doputovao u BiH te Alessandro Florenzi, fudbaler PSG-a.

Da li su Italijani veliki favoriti, bilo je prvo pitanje za Florenzija?

"To trebamo pokazati, neće biti jednostavna utakmica, postavili su nas u probleme u prvoj utakmici, dobro su počeli, bit će bitka, trebamo to staviti sebi u glavu, želimo ostvariti pobjedu."

"Imamo veliki motiv, sve utakmice igramo i imamo pristup kao da su najvažnije utakmice. To je ono što i stručni štab želi od nas, svakoj utakmici pristupamo jednako."

"Ne smije doći do pada koncentracije", poručio je Florenzi.

"Neće imati Edina Džeku, koji je glavni igrač njihovog tima, on je šampion, ali pokušat ćemo da im ne damo da dišu i da odmah da postignemo gol, zanima nas rezultat", dodao je iskusni veznjak.

Evani je pohvalio Bosnu i Hercegovinu kazavši kako su uvijek zadavali problema Italijanima u tri prethodna meča.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Rezultati Bosne nisu dobri, ali znamo da je Bosna dobra ekipa to je pokazala protiv nos, pobijedili smo ih dva puta i jednom smo remizirali, ali uvijek su nam zadavali problema, znamo da će im faliti važan igrač kao Džeko, ali imaju igrača koji nam mogu zadati muke, kao ekipa trebamo bit superiorni izbjeći rizike."

"Ovo je jako bitna utakmica za nas, jer smo dali sve od sebe da dođemo do prvog mjesta, sutrašnja utakmica će biti tačka na i, želimo ostvariti dobar rezultat", dodao je Mancinijev pomoćnik.

Top Komentari

Sadik82
Da se hoce i ova agonija okoncat vise da ne moram slusat nista o reprezentaciji narednih godinu dana
6 0
Rajvosa2019
Nadam se pozitivnom rezultatu, ali realno kako stvari stoje i remi bi bio senzacija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi