Ludnica u Italiji - Empoli u 93. minuti izborio opstanak u ligi, Frosinone ide u niži rang
FOTO: EPA

Sve je izgledalo drugačije, ali Empoli se spasio

Ludnica u Italiji - Empoli u 93. minuti izborio opstanak u ligi, Frosinone ide u niži rang

Esmer Oštraković

Odigrane su posljednje utakmice u ovoj sezoni u Seriji A, te je sada poznat i konačan rasplet.

Empoli je na svom terenu igrao sa Romom, a konačan rezultat bio je 2:1. Domaći su imali prednost od 13. minute nakon što je gol postigao Cancellieri.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Aouar nakon asistencije Angelina postiže gol i poravnava na 1:1. Do pobjede i ostanka u ligi domaći stižu u 93. minuti a gol je postigao Niang.

Udinese je ostvario minimalnu pobjedu kod Frosinonea. Jedini gol na ovoj utakmici viđen je u 76. minuti, a strijelac je bio Davis.

Remi od 1:1 viđen je na utakmici između Lazija i Sassuoloa. Do vodstva su došli domaći u 60. minuti preko Zaccagnija, a samo šest minuta kasnije konačnih 1:1 postavlja Viti.

Verona je također remizirala sa Interom, a bilo je 2:2. Arnautović postiže gol za vodstvo Intera u 10. minuti.

Oglasi

Nakon toga domaći dolaze do preokreta. Prvo je u 16. minuti Noslin pogodio za 1:1, a zatim je Suslov u 37. minuti postigao gol za 2:1. Konačan rezultat postavio je Arnautović golom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Rasplet situacije je takav da Roma ostaje bez Lige prvaka nakon današnje pobjede Atalante.

Dosta zanimljivije je bilo u borbi za opstanak gdje je sve do 93. minute Empoli bio u drugoj ligi, a Frosinone je bio tim koji ostaje u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Empoli u 93. minut postiže gol za 2:1, te na taj način dolazi do pobjede protiv Rome, a ta pobjeda značila je i ostanak u ligi.

Tako je Frosinone uz Sassuolo i Salernitanu ispao iz lige, te će u narednoj sezoni igrati u nižem rangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi