Verona želi dovesti Rebića, a Hrvat im objasnio kakav uslov moraju da ispune samo da počnu pregovore

To je ključ svega

Verona želi dovesti Rebića, a Hrvat im objasnio kakav uslov moraju da ispune samo da počnu pregovore

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Ante Rebić na ljeto će sigurno napustiti turski Bešiktaš i na stolu već ima ponudu Verona, ali je jasno rekao čelnicima italijanskog kluba koji uslov moraju ispuniti da bi uopšte mogli pregovarati oko njegovog dolaska.

Rebić je ljetos odlučio da potpiše za Bešiktaš nakon što je napustio Milan poslije četiri sezone, te je u Tursku stigao kako bi pokušao da oživi svoju karijeru, ali to nije uspio da uradi.

Dolazak u Bešiktaš za Rebića se ekspresno pretvorio u pravu noćnu moru jer na početku nove sezone nije baš briljirao, a ubrzo nakon toga izgubio je status prvotimca u istanbulskom klubu.

Iako je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine postalo je jasno da će Rebić već ovog ljeta da napusti Bešiktaš jer je jasno poručio čelnicima kluba da nema namjeru sjediti na klupi i da želi raskid saradnje.

Rebić je prije nekoliko godina igrao sjajno u Frankfurtu, te je imao i nekoliko dobrih izdanja u Milanu, no pad forme bio je jasan. Hrvat nikako da se vrati na nivo na kojem je bio prije nekoliko godina, a spas nije našao ni u Bešiktašu.

No, kako pišu italijanski mediji ovaj 30-godišnjak trebao bi se već na ljeto vratiti na Apenine jer je Verona pokazala ogroman interes da angažuje Rebića na kraju ove sezone. Rebić je igrao već za Veronu i to polusezonu od januara do juna 2016. godine na posudbi iz Fiorentine.

Oglasi

Verona je već kontaktirala Rebićevog menadžera, a to je Fali Ramadani, te su dali do znanja da bi željeli rado vidjeti nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca u svojim redovima.

Rebić nema ništa protiv povratka u Italiju i čini se da i sam jedva čeka da napusti Tursku koja je za njega postala prava noćna mora, te sada s nestrpljenjem čeka da se sezona završi.

Navodno, Hrvat je svom agentu poručio da bi povratak u Seriju A bio za njega dobar potez, te da interes Verone trebaju iskoristiti na ljeto.

No, italijanski mediji pišu da je Rebić čelnicima Verone jasno dao do znanja kakav uslov moraju da ispune ukoliko žele da pregovaraju oko njegovog dolaska u ovaj italijanski klub, te će to biti ključ svega.

Oglasi

Nema dileme da je Rebić zainteresovan da dođe u Veronu, ali da bi održao sastanak i počeo pregovore oko ugovora potrebno mu je da ovaj klub osigura opstanak u Seriji A jer nema namjeru da igra u nižem rangu iduće sezone.

Rebić je preko Ramadanija čelnicima Verone jasno poručio da oni moraju prvo da izbore opstanak i ukoliko to uspiju onda nema prepreke da on potpiše za ovaj klub, te će transfer biti itekako moguć.

Verona se trenutno nalazi na 16. mjestu na tabeli Serije A sa 27 bodova i ima samo dva boda manje u odnosu na ekipe koje su na pozicijama koje vode u niži rang.

Jasno je da je pred Veronom grčevita borba za opstanak u Seriji A do kraja sezone, te će mečeve tog kluba sigurno pratiti i Rebić jer mu od toga ovisi povratak u Italiju jer je ovaj klub jedini koji je pokazao trenutno interes za njega.

Rebić je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Bešiktaša odigrao 23 meča u svim takmičenjima, dao je samo jedan pogodak i upisao još pet asistencija. Ponikao je u Vinjanima, a igrao je još za Imotski, Split, Fiorentinu, Leipzig, Frankfurt i Milan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U polusezoni koju je proveo u Veroni kao posuđen igrač Fiorentine upisao je deset utakmica. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 42 nastupa i dao je tri gola, ali zbog sukoba sa Zlatkom Dalićem već nekoliko godina nije član Vatrenih.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi