Nezapamćen skandal u Italiji: Trener Leccea na kraju meča glavom udario napadača Verone!

Kamera sve snimila

Nezapamćen skandal u Italiji: Trener Leccea na kraju meča glavom udario napadača Verone!

E. Čaušević

Verona je danas u gostima sa minimalnih 1:0 pobijedila Lecce u meču 28. kola, a utakmicu je obilježio nezapamćen skandal jer je trener domaćeg tima Roberto D'Aversa glavom udario jednog igrača gostiju.

Lecce i Verona otvorili su današnji program u Seriji A, a na kraju gosti su uspjeli da dođu do velike pobjede u okršaju ekipa koje se nalaze u drugom dijelu tabele.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 17. minuti kada je Verona došla do pobjede, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Folorunsho.

Lecce je pokušavalo na sve načine do kraja utakmice da dođe do gola i remija, ali je Verona uspjela da se odbrani i dođe do velike pobjede.

Međutim, sve to palo je u drugi plan zbog nezapamćenog skandala koji se desio nakon što je sudija označio kraj utakmice.

Oglasi

U centru pažnje našao se trener domaćeg tima Roberto D'Aversa koji je bio vidno ljut zbog poraza svog tima, ali je potom napravio skandalozan potez i glavom je udario Thomasa Henryja.

Kamera je snimila trenutak kada je D'Aversa bio prvo u verbalnom okršaju s Henryjem, a onda je na šok svih ispred pomoćnog sudije glavom udario igrača Verone i potom se okrenuo i krenuo ka tunelu stadiona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, ono što je iznenađujuće jeste da je Henry zbog nesportskog ponašanja dobio crveni karton, ali ni D'Aversa se nije izvukao i njemu je sudija na kraju dao karton crvene boje.

Jasno je da će D'Aversa automatski zbog crvenog kartona biti suspendovan, no mediji na Apeninima pišu da će suspenzija biti žestoka jer je kamera snimila sramotan potez trenera Leccea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi