Haos u reprezentaciji Italije - tuča na treningu, jednom slomljen nos, drugi izbačen iz tima

Skandal za skandalom kod Azzurra

Haos u reprezentaciji Italije - tuča na treningu, jednom slomljen nos, drugi izbačen iz tima

Edmir Škorić

Italijanski fudbal uzdrman je raznim skandalima u posljednje vrijeme. Dok traje istraga oko učešća tamošnjih igrača u klađenje i kršenja pravila, dogodio se incident na okupljanju reprezentacije.

Mlada reprezentacija Italije trenutno igra kvalifikacije za EP, no u kampu je došlo do fizičkog obračuna, a na kraju je napadač Barija Marco Nasti izbačen iz tima jer je svom saigraču slomio nos.

Selektor Carmine Nunziata je ljetos postao selektor U21 tima Italije, ali debi neće po dobrom pamtiti jer su mladi Azzurri odigrali samo 0:0 sa Latvijom.

Nekoliko dana kasnije pobijedili su vršnjake iz Turske sa 2:0, golovima Fabija Mirettija iz Juventusa i Marca Nastija.

Marko Nasti je 20-godišnji napadač Milana koji je trenutno na pozajmici u Bariju, gdje je postigao dva gola u devet mečeva Serije B. To je bilo dovoljno za poziv u omladinski tim.

No, već je poznato da Nasti neće igrati protiv Norvežana jer je Nunziata izbacio igrača iz trening kampa iz disciplinskih razloga.

Oglasi

Otkriveni su i detalji. Nasti se posvađao sa Matteom Ruggerijem iz Atalante, a onda ga udario i slomio mu nos. Ruggieri je također napustio kamp i vratio se u Bergamo na liječenje, a moguće je da će biti i operisan.

"Ja sam to već uradio privatno, ali bih želio da se i javno izvinim. Veoma poštujem vrijednosti sporta, a veoma poštujem i dres reprezentacije. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo", poručio je pokajnički napadač Barija na Instagramu.

Zbog skandala vezanog za klađenje u ilegalnim kladionicama Nicolo Zaniolo i Sandro Tonali hitno su napustili selekciju Italije, koja će sutra ugostiti Maltu u 7. kolu kvalifikacija, te nastavlja borbu za plasman na Euro 2024. je ima sedam bodova, koliko u grupi C imaju još Engleska, Ukrajina i Sjeverna Makedonija.

Mlada selekcija Italije tek 17. oktobra igra svoj naredni meč kod kuće protiv Norvešk i to bi mogao biti meč odluke budući da Norveška ima šest bodova, a Italija četiri, dok vodeća Irska uz utakmicu više ima 9 bodova.

No, tek su počele kvalifikacije, Italijani imaju da odigraju još osam utakmica, te su bez ikakve dileme najveći favoriti u grupi iako i ostale ekipe imaju jako talentovane generacije, naročito Norvežani i Turci.

Top Komentari

Drakula
Italija nazalost vise nema kvalitetnog igraca. Engleska takodjer kako su stranci dosli palo je sve u vodu. Zalosno fudbal je stao 2013 i izgubio car sto lige prvaka tako i svjetskog prvenstva.
0 2
Mirsad1705
Gdje god su pare na prvom mjestu, tu se prije ili kasnije od jaja naprave mućci. Znamo mi to dobro iz bivše Jugoslavije - fudbalska reprezentacija je vrvila od talenata i od izuzetnih igrača, pa ipak, zbog raznih mešetara (tipa Miljana Miljanića) i njihovog nastojanja da se opare raznim posredovanjima i transferima, nikada nije stigla dalje od 4. mjesta. Istovremeno, košarkaši, rukometaši, vaterpolisti, pa i odbojkaši, su harali Evropom i svijetom, jer su se tamo okupili entuzijasti a ne parajlije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi