Opet na štetu "malih": FIFA pronašla način da pomogne velikim reprezentacijama pred baraž

Iznenađujuća odluka

Opet na štetu "malih": FIFA pronašla način da pomogne velikim reprezentacijama pred baraž

Admin Čaušević

U martu će biti poznata tri posljednja učesnika Svjetskog prvenstva iz eurozone. 

Parovi baraža su već poznati, a dva mjeseca uoči utakmica stigla je odluka koja značajno mijenja planove pojedinih reprezentacija.

FIFA se opet pobrinula da pomogne velikim reprezentacijama, u ovom slučaju ponajviše Italijanima.

Naime, odlučeno je da se brišu žuti kartoni igračima kojim je prijetila suspenzija, pa tako polufinalne utakmice neće igrati pod ručnom.

Ova odluka je pomogla čak desetorici reprezentativaca Italije. U pitanju su: Barella, Bernardeschi, Chiellini, Chiesa, Donnarumma, Insigne, Pellegrini, Pessina, Toloi i Tonali.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećanja radi, Italija će u polufinalu baraža igrati protiv Sjeverne Makedonije za koju zbog suspenzije neće moći nastupiti najbolji igral Elif Elmas.

Ukoliko izbace Makedonce, aktuelni prvaci Evrope će igrati protiv boljeg iz duela Portugal - Turska i to u gostima.

Top Komentari

Ante G.
Ne, nego ce forsirati Tunguziju, bosnu... To i jeste SP, Hrvatska, Francuska, Argentina... Evo i Srbija je u drustvu, pozdravljam, kapa do poda, izbacili silni Portugal.
4 13
denimen9
Pa igrat ce i Elmas, sto je dobro za Makedoniju, tako da ne vidim problem kako su zakinuti...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi