Arrivederci Italia: Pogledajte gol Trajkovskog za makedonsko čudo

Nevjerovatna noć na Siciliji

Arrivederci Italia: Pogledajte gol Trajkovskog za makedonsko čudo

Midhat Šljivak

Sjeverna Makedonija plasirala se u finale baraža za Svjetsko prvenstvo nakon što je večeras pobijedila Italiju u Palermu rezultatom 1:0.

Makedonci su odradili nevjerovatan posao u defanzivi. Italija je dominirala 90 minuta, ali promašila je nevjerovatne šanse, što im se na kraju osvetilo.

U 92. minuti jedan od rijetkih udaraca na gol i prelazaka na polovinu Italije završio je pogotkom. Aleksandar Trajkovski je spektakularnim udarcem s 25 metara matirao Gianluigija Donnarummu za erupciju oduševljenja makedonskih igrača i navijača.

OVDJE pogledajte ovaj trenutak koji je Sjevernoj Makedoniji donio čudo u Palermu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija drugi put uzastopno neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a Sjeverna Makedonija će plasman u Katar tražiti preko Portugala.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Tuzan sam kao glasac SDA sto je Turska ispala, a i Italija koja je prijatelj Bosne i Hercegovine za razliku od Makedonaca
2 17
Crnogorac45
Cestitke za hrabre Makedonce.. srecno protiv Portugala
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti