Novi početak Azzurra na čuvenom stadionu: Sjevernu Makedoniju čeka 'pakao'

Donijeli odluku

Novi početak Azzurra na čuvenom stadionu: Sjevernu Makedoniju čeka 'pakao'

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije dočekat će Sjevernu Makedoniju na 'Renzo Barbera' stadionu u Palermu.

Polufinalni duel play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar zakazan je za 24. mart, a odluku o stadionu domaćinu ovog meča imao je selektor Roberto Mancini.

Na kraju je selektor Azzurra odlučio da se ovaj duel igra u Palermu na čuvenom 'Renzo Barbera' stadionu, gdje se sasvim sigurno očekuje spektakularna i usijana atmosfera.

"Pričali smo s Robertom Mancinijem. On je donio odluku i odabrali smo Palermo. Želimo da iz Palerma počnemo novu fazu reprezentacije", istakao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Garvina.

Italijanski nacionalni tim je u Palermu odigrao 15 utakmica. Ima 13 pobjeda, jedan remi i jedan poraz, a posljednji susret u glavnom gradu Sicilije odigran je 18. novembra 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo teško stradala Armenija s 9:1.

Pobjednik polufinalnog duela između Italije i Sjeverne Makedonije igrat će kao gost u finalu s pobjednikom meča Portugal - Turska i samo jedna selekcija će učestvovati na Mundijalu u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi