Balotelli spreman da pješke ide iz Turske za Italiju: "Odmah bi krenuo ako treba"

Želi da se vrati u reprezentaciju

Balotelli spreman da pješke ide iz Turske za Italiju: "Odmah bi krenuo ako treba"

E. Čaušević

Mario Balotelli je ljetos sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Turskoj.

Balotelli je na kraju prošle sezone odlučio da napusti drugoligaša Monzu i karijeru nastavi u Turskoj gdje je potpisao trogodišnji ugovor s Adanom Demirspor.

Ovaj 31-godišnji napadač pokušava da se vrati u svoju staru formu, ali mu to prethodnih godina nikako ne ide, a najviše ga košta njegovo ponašanje koje ima van teren, ali i na terenu.

Međutim, čini se da je Balotelli ovaj put odlučio da se smiri jer je očito svjestan da mu je ovo vjerovatno posljednja šansa da se vrati na veliku scenu.

Odlazak u Tursku je bio iznenađenje, ali se sada pokazao kao dobar potez. Balotelli je za Adanu odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima i uspio je već da zabije pet golova i doda dvije asistencije.

Prije nekoliko dana dao je intervju u kojem je rekao da mu je najveća želja da se vrati u reprezentaciju Italije i da je spreman da pješke ide na Apenine ako dobije poziv.

Oglasi

Italijane čeka baraž za Mundijal koji se igra u martu, a Balotelli je svjestan da mora još mnogo toga da napravi ukoliko želi da se nađe na spisku Roberta Mancinija.

"Da znam danas da ću dobiti poziv za baraž iz Turske bih krenuo pješke za Italiju. Uvijek sam spreman za reprezentaciju i nekako se nadam povratku. San mi je ponovo da obučem plavi dres i nadam se da će se to desiti", rekao je Balotelli i dodao.

"Mancini me nije pozivao već neko vrijeme jer zna kakav potencijal ja imam i da nisam na tom nivou. Imam do marta vremena da pronađem taj nivo i vratim se u pravu formu".

Poznato je da je Mancini tokom svih ovih godina imao veliko povjerenje u Balotellija i pružao mu je šansu kada to nije ni zaslužio zbog svojih ispada u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Uvijek sam s Mancinijem imao odličan odnos. Rekao mi je detaljno šta očekuje od mene ako želim da se vratim u nacionalni tim i to ću uraditi. Čuli smo se nedavno i zna da može računati na mene", zaključio je Balotelli.

Super Mario je u dosadašnjoj karijeri u dresu reprezentacije Italije odigrao 36 utakmica i zabio je 14 golova. Posljednji put nastupio je u meču protiv Poljske (1:1) koji se igrao 7. septembra 2018. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...teska prevara od igraca.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi