Svi su snovi bačeni u vodu: Zvijezda u suzama, propao veliki transfer, a upitan i nastup na Euru!

Tužan dan

Svi su snovi bačeni u vodu: Zvijezda u suzama, propao veliki transfer, a upitan i nastup na Euru!

E. Škorić

Život fudbalera može u djeliću sekunde se okrene. Italijan kojem se smiješio veliki transfer na ljeto, potom i nastupu na Euru, danas je shvatio kako sudbina može da bude okrutna.

U meču njegovog Sassuola u Veroni povrijedio se Domenico Berardi. Jedna od legendi Serije A povrijedila je Ahilovu tetivu i u suzama napustio teren Bentegodija.

Viđen je kasnije kako na štakama napušta stadion uz pomoć ljekarske službe Sassuola.

Nakon utakmice, novi trener Sassuola Ballardini je ovako govorio za Sky Sport: "Berardi? Govorimo o sumnji na povredu tetive, ali bojim se da je to malo više od sumnje".

Bolovi su bili isuviše jaki, ali svjestan je Berardi da bi to moglo ostaviti velike posljedice na njegovu karijeru. Sada je pod znakom pitanja njegov nastupu na Euru u Njemačkoj, a imao je zagarantovano mjesto u reprezentaciji Italije zbog dobrih partija koje je pružao u dresu Azzurra u posljednjim kvalifikacijama.

Oglasi

I ne samo da je Euro pod znakom pitanja, po svemu sudeći propast će mu transfer, jer poznato je da je Juventus bio spreman da ga kupi na kraju sezone.

Berardi se dugo godina povezuje s najvećim momčadima u Seriji A, ali on je ostao vjeran Sassuolu i ključni je igrač ovog tima, koji je danas poražen u Veroni, ali poraz je sada što najmanje brine i sve u klubu i nesretnog Berardija.

29-godišnjak je karijeru počeo u Sassuolu, bio posuđen Juventusu kasnije, ali već devet godina konstantno je najbolji igrač zeleno-bijelih.

Ove sezone je postigao devet golova uz tri asistencije na 18 mečeva i svakako će puno faliti Sassuolu koji se bori za opstanak, ali vjerovatno i reprezentaciji Italije na Euru na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još nije sve izgubljeno za Berardija, vjerovat će u čuda i da će se što prije vratiti, ali ovaj dan bi mogao ostaviti velikog traga na njegovu karijeru.

S obzirom na sav kvalitet koji posjeduje, zaslužio je mnogo više u ovim godinama od dresa Sassuola, ali sudbine fudbalera su različite i nije uvijek onako kako bi trebalo da bude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi