Italija u suzama: Umro bivši trener Intera

U 82. godini

Italija u suzama: Umro bivši trener Intera

Iz Italije dolaze tužne vijesti.

Naime, u 82. godini života preminuo je legendarni italijanski trener Luigi Simoni koji je kroz karijeru, između ostalog, vodio Napoli, Lazio i Inter.

Na Apeninima pišu kako je Simoni u teškom stanju nalazio još juna prošle godine kada je doživio srčani udar.

Simoni je trener bio gotovo četiri desetljeća. Vodio je brojne klubove, a najveći uspjeh ostvario je sa Interom s kojim je 1998. godine osvojio tadašnji Kup UEFA pobijedivši u finalu Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Simonijevo ime se ne veže niti jedna afera, niti najmanje upitna gesta prema bilo kome, pa stoga i ne čudi što je vijest o njegovoj smrti mnoge potresla u Italiji.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi