Italijani jutros Džeki dali novi nadimak

Reakcije na sjajnu partiju

Italijani jutros Džeki dali novi nadimak

A. Čaušević

Edin Džeko u Bosni i Hercegovini je poznat kao Dijamant, međutim od danas će u Italiji nositi novi nadimak, barem neko vrijeme. 

Sa dva gola protiv Sampdorije Džeko je po ko zna koji put postao Romin junak i ostavio Vučicu u borbi za borbu u Ligu prvaka.

Kao dvostruki strijelac Džeko je izbio na peto mjesto najboljih strijelaca Rome u historiji. Sada je na cifri od 104 gola. Isto toliko ima i Pedro Manfredini.

Nakon golova Italijani su kapitenu bh. reprezentaciji dodijelili nadimak "Piedone", što bi u prevodu s italijanskog jezika na bosanski značilo da se radi o igraču koji ima dugo stopalo.

Tokom igranja nadimak Piedone je nosio i Manfredini te se vjerovatno tu krije razlog zašto su Italijani tako nazvali i Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naredni na listi Rominih najboljih strijelaca svih vremena su za Džeku dostupni već ove sezone. Radi se o četvrtoplasiranom Rodolfu Volku sa 106, te Amadeu Amadeiju sa 111 golova.

Inače, gledajući ovu sezonu Džeko je sada na cifri od 17 golova u svim takmičenjima. S obzirom da je Romi preostalao da odigra više od deset golova kako je krenuo popularni Dijamant će sigurno još tresti protivničke mreže.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
A prije par godina je bio cieco (slijepac)
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi