Ranieri ima objašnjenje za lošu reakciju svoje odbrane: Igrali smo protiv Džeke...

Trener Sampdorije hvalio Dijamanta

Ranieri ima objašnjenje za lošu reakciju svoje odbrane: Igrali smo protiv Džeke...

Trener Sampdorije Claudio Ranieri imao je samo riječi hvale za kapitena Rome Edina Džeku poslije sinoćnje utakmice između ova dva tima. 

Podsjetimo, Roma je pobijedila Sampdoriju sa 2:1 na Olimpicu u susretu 27. kola Serije A, a Džeko je najzaslužniji za to jer je postigao oba pogotka.

Posebno impresivan bio je drugi kada je Dijamant sjajno zahvatio jednu izuzetno teško loptu i matirao gostujućeg golmana. Utisak je da je u toj situaciji i odbrana gostiju mogla i morala bolje, ali Ranieri ima objašnjenje zašto se to nije desilo.

"Mogli smo i bolje, ali kada pored sebe imate napadača poput Džeke, to je teško. Šteta za rezultat jer smo posebno u prvom poluvremenu trebali biti ubitačniji. Ali, nakon Intera, odigrali smo puno bolji meč", kazao je Ranieri.

Istakao je i glavnu manu svog tima.

"Moramo imati više odlučnosti. Tim je u redu, samo moramo biti ubitačniji u napadu".

Ranieri je u dva navrata vodio Romu pa je novinare zanimalo je li poraz od Vučice za njega uvijek malo slađi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U porazu nema ništa slatko. Posebno iz razloga što smo odigrali dobro. Žao mi je zbog momaka jer su zaslužili da uzmu barem bod".

Inače, Sampdoria nakon ovog poraza ostaje na 16. poziciji sa samo bodom više od opasne zone. U narednom kolu na domaćem terenu igra protiv Bologne.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi