Italijani krajem maja nastavljaju sezonu, ali ne utakmicama Serije A?

Postoji mogućnost da se prvo igraju mečevi Kupa Italije

Italijani krajem maja nastavljaju sezonu, ali ne utakmicama Serije A?

Endin Čaušević

Vanredne mjere u Italiji zbog pandemije koronavirusa produžene su do 3. maja, a već dan kasnije očekuje se da klubovi počnu s treninzima.

Situacija na Apeninima popravlja se iz dana u dan, te broj novozaraženih od koronavirusa pada svakog dana. Klubovi su spremni da počnu treninge, a to bi se trebalo desiti 4. maja nakon što završi vanredno stanje u državi.

Još uvijek traju pregovori oko toga kada bi se fudbal u Italiji trebao nastaviti, a mnogi pretpostavljaju da će se to desiti krajem maja. Prvobitna ideja bila je da se prvo odigra Serija A, te da se mečevi igraju svako tri dana kako bi se sezona što prije nastavila.

Ipak, La Repubblica danas piše da je u igri još jedna opcija. Naime, nakon što se dobije dozvola za nastavak sezone postoji opcija da se prvo igraju utakmice Kupa Italije.

Na programu su ostale revanš utakmice polufinala Kupa Italije, te finale. Plan je da se odigraju prvo revanši polufinala ovog takmičenja kako bi ostali timovi imali više vremena da se pripreme za početak Serije A.

Što se tiče finalne utakmice ona bi se mogla igrati odmah nakon polufinala, ali je realnija opcija da se to desi nakon završetka Serije A. Još jedan od razloga da se Kup Italije igra prvo jeste činjenica da TV prava posjedu RAI, te da bi svi ovu utakmicu mogli gledati besplatno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane mečeve Serije A prenosi Sky Sports Italia i DAZN koji naplaćuju gledanje po utakmici.

U revanš utakmicama polufinala Kupa Italije sastaju se Juventus - Milan i Napoli - Inter. Milan i Juve su odigrali 1:1 u prvom meču, dok je Napoli kao gost savladao Inter s minimalnih 1:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije