Juventus potvrdio odlične vijesti: Rugani i Matuidi su pobijedili koronavirus

Čekaju rezultate za Dybalu

Juventus potvrdio odlične vijesti: Rugani i Matuidi su pobijedili koronavirus

Endin Čaušević

Daniel Rugani bio je prvi igrač u Italiji koji je bio pozitivan na koronavirus, a ubrzo je Juventus potvrdio da su u ovom timu još zaraženi Blaise Matuidi i Paulo Dybala.

Vijest da je Rugani zaražen napravila je pravi haos u redovima Juventusa i Intera koji su samo dva dana ranije igrali utakmicu u Torinu. No, na svu sreću mnogi su izbjegli kontakt s defanzivcem Juventusa, a jedini koji su se zarazili su Matuidi i Dybala.

Juventus je odmah svim članovima odredio karantin od dvije sedmice, te na sreću nije bilo više zaraženih. Rugani, Matuidi i Dybala su prebačeni u kućnu izolaciju, te iz dana u dan su se osjećali sve bolje.

Stara dama je danas potvrdila da su se Rugani i Matuidi u potpunosti oporavili od koronavirsa, te da su na prethodna dva testiranja bili negativni. Zbog toga su dobili dozvolu da mogu napustiti totalni režim kućne izolacije.

"Daniel Rugani i Blaise Matuidi su testirani dva puta prethodnih nekoliko dana na koronavirus i testovi su negativni. Oni su se oporavili i više ne moraju biti u strogom režimu kućne izolacije", saopštio je italijanski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlične vijesti su da se i Dybala u potpunosti oporavio, ali u Juventusu još uvijek čekaju rezultate testiranja kako bi potvrdili da više nije pozitivan na koronavirus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi