Italijani lansirali ljetnu transfer bombu: Džeko bi mogao u Juventus

Špekuliše se o razmjeni s Romom

Italijani lansirali ljetnu transfer bombu: Džeko bi mogao u Juventus

A. Čaušević

Italija je zemlja u kojoj se najviše špekuliše o transferima koji ponekad i prelaze granicu realnog i čine se neizvodivim. 

Posljednju transfer bombu s Apenina u javnost je lansirao Calciomercato. Riječ je o navodnoj razmjeni Juventusa i Rome s Gonzalom Higuainom i Edinom Džekom u glavnim ulogama.

Higuain je na izlaznim vratima Bianconera. Torinski klub se još prošlog ljeta nastojao riješiti Argentinca. Nakon dolaska Maurizijia Sarrija na klupu ostao je i iskusni napadač, ali dojam je da ovaj put od ostanka neće biti ništa.

Calciomercato navodi kako postoji mogućnost da Džeko i Higuain tokom prijelaznog reka zamijene tresove, posebno ako se u obzir uzmu odlični odnosi dva kluba.

Prošlog ljeta Stara dama i Vučica su zamijenili igračke kartone Leonarda Spinazzole i Luce Pellegrinija, a 2016. godine u Torino je iz Rima stigao i Miralem Pjanić.

Ipak, povratak u realnost govori da se Džekin prelazak u Juventus u ovom trenutku čini nemogućim. Dijamant je prošlog ljeta potpisom do 2022. godine iskazao lojalnost Vučici, a u međuvremenu je postao i kapiten.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba gledati i kvalitet. Higuain nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina, avanture u Milanu i Chelseaju su ga unazadile i dojam je da njegovo vrijeme prolazi, dok na drugoj strani Džeko nakon skromne prošle u ovoj sezoni djeluje mnogo bolje i opet pruža vrhunske partije.

Roma je proteklih godina navikla navijače da prodaje i pušta svoje najbolje igrače, međutim teško je vjerovati da će to biti i slučaj sa Džekom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
znaci pjanic barca dzeko juve, ko je sledeci visca u chelsea? Mozda Besic u PSG
2 0
Edin Merlin
Malo ste navijacki nastrojeni. Znam ja da je Edin nas,ali isto tako i njemu kao i Higuainu vrijeme prolazi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi