Italijani nisu štedili Pjanića: "Ostao je bez zraka"

Kritike na račun bh. veznjaka

Italijani nisu štedili Pjanića: "Ostao je bez zraka"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je jedan od najboljih svjetskih veznjaka i svaki njegov nastup je pod lupom s obzirom na reputaciju koju ima. 

Juventus je sinoć poražen od Verone s 2:1. Imali su Bianconeri prednost, ali su morali položiti koplja na stadionu Bentegodi, drugi put u nizu u gostima.

Cijela ekipa Stare dame uključujući trenera Maurizija Sarrija je izgledala blijedo i uopšte nije djelovala kao šampionski tim spreman da ove sezone osvoji toliko željenu Ligu šampiona.

U sivilo se utopio i Pjanić kojeg ugledni mediji na Apeninima uopšte nisu štedili prilikom ocjenjivanja njegovog ispodprosječnog nastupa jer je bh. veznjak zaista bio neprepoznatljiv.

"Greška kod gola Borinija oslikava njegovu utakmicu. Ali postoji još nešto. Verona ga je ritmom ostavila bez zraka. Mire niti u jednom trenutku nije našao svoj put", riječi su kojom je Gazzetta dello Sport opisala Pjanićevu igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanski list je Pjanićev nastup ocijenio s 4.5, dok su Corriere dello Sport (5) i Tuttosport (5) bili nešto umjereniji prema 29-godišnjem veznjaku.

Pjanić je u posljednje vrijeme u evidentnom padu forme što je možda i posljedica Sarrijevog lutanja s taktikom i formacijom jer bh. reprezentativac skoro svaku utakmicu za partnere u veznom redu ima druge igrače.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...pa svakome se desi pad forme,ne moze covjek non stop igrati na visokom nivou,ali vratit ce se on...mislim da mu je mnogo vise lezalo kada igra sa Matuidijem.
4 0
andi
pa nikada nije bio trkać,on je kreativac i tu presaje sva prića,svaki naš igrać se pogubi u brzom i jakom tempu,zato nas i nema u engleskoj,francuskoj,njemaćkoj i posebno španiji gdje se brzo igra sa visokim ritmom,brzim rješenjima,a.naš rad imomci sa ovih prostora teško stižu u te lige i taj ritam,ZADOVOLJE SE BRZO SA PAR STOTINA HILJADA EURA,dobro auto,stan,dobra treba i u svojoj mahali ili gradu je glavni,piva nocni život itd,DOK ZAPAD TO IMA IZRAŽAJNIJE,DISCIPLINA,VRHUNSKI TRENINZI,RED I SVAKI EUR ZARADE NA ZNOJ I POSTAVLJAJU SEBI VISOKE CILJEVE..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije