Pjaniću kao da nestaje ideje

Bh. reprezentativac nije u idealnoj formi

Pjaniću kao da nestaje ideje

Admin Čaušević

Miralem Pjanić nije u formi kao na početku sezone, osjeti se to na igri Juventusa, a u posljednje vrijeme i na rezultatima, posebice na gostovanjima. 

Juventus je izgubio dva uzastopna gostovanja. Nakon Napolija Bianconere je savladala i Verona, oba puta je bilo po 2:1. Nakon dobrog starta sezone Pjanićeva čarolija u nogama nekako postaje da blijedi.

Dolaskom na klupu Stare dame Maurizio Sarri je bh. reprezentativca vidio kao igrača koji da po utakmici treba da ima 150 dodira s loptom, alfu i omegu veznog reda Bianconera. Međutim, zamišljeno se još uvijek ne pretvara u dijelo iako se polako ulazi u ključni dio sezone.

Pjanić je trenutno na prosječnih 83.95 dodira po susretu, što je mali iskorak u odnosu na prethodnu sezonu (75.8 dodira) kada je trener bio Massimilliano Allegri. Dakle, daleko od planiranog.

Odlični veznjak je krajem ljeta i na jesen bio zaista odličan. Postizao je golove, vezao igru, servirao lopte saigračima kao na tacni. U posljednje vrijeme kao da mu nestaje ideje. Neophodno je punjenje baterija. Bez asistencije je od kraja novembra.

Vidjelo se to i sinoć na Bentegodiju kada se Pjanić u svom 100. meču kao starteru u dresu Juventusa baš i nije proslavio. Prema ocjenama italijanskih medija bio je među lošijim u dresu Stare dame.

Ovom 29-godišnjaku nedostajalo je ideje u igri, nije uspio da nametne ritam koji bi odgovarao Juventusu, a usljed visokog i konstantnog presinga Verone pravio je za njega netipične greške.

Jedan od razloga zašto se Pjanić možda ne može i pohvaliti vrhunskom formom je nedostatak dostojne zamjene na njegovoj poziciji. On je već na cifri od 28 odigranih utakmica u sezoni, na svakom susretu je starter i nema vremena za predah. Tu su i određeni fizički problemi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također i Sarri je počeo da "luta", učestale promjene formacije, igračke postave i nove taktičke zamisli govore koliko je iskusni stručnjak nesiguran što se odražava na formu pojedinih igrača, u ovom slučaju na Pjanića.

Istina, Juventus je još uvijek u igri za famoznu "tripletu", međutim poznavajući zahtjeve, ali i navike čelnika torinskog kluba svakim porazom se pale alarmi pa će Bianconeri na proljeće morati značajno popraviti formu ukoliko žele Ligu prvaka koja se čeka od 1996. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rd07
Igrač za bajramskih turnira, kad god treba nigdje ga nema
1 10
saju701
Ma da Pjanic je kriv a ostali su igrali kao nikad prije.Rabiot pojma nema i on igra u Juventus,strogi promasaj,De Light ko da je jučer poceo igrati,Cuadrado ne zna lopte ustopati.Al važno je naći odmah sr... po Pjanicu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi