Italijani ocjenjivali jučerašnji nastup Miralema Pjanića, a bolje da nisu

Najniže ocjene za bh. veznjaka

Italijani ocjenjivali jučerašnji nastup Miralema Pjanića, a bolje da nisu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije se proslavio tokom jučerašnjeg meča polufinala Kupa Italije između Juventusa i Milana (0:0).

Blijedo izdanje Juventusa koji je uspio da prođe u finale zahvaljujući golu na San Siru (prvi meč 1:1), a posebno lošu partiju imao je naš veznjak kojeg je Maurizio Sarri izveo nakon 60 minuta igre.

"Vezni red je u prvih pola sada odigrao veliku utakmicu, uključujući Pjanića. Zatim smo napravili zamjenu jer je imao žuti kartona. Tada sam ja napravio grešku jer s pet izmjena", kazao je Sarri.

Mediji u Italiji nisu štedjeli 30-godišnjeg veznjaka, a Gazzetta dello Sport navodi kako se "Bosanac vratio u ulogu koju nije u stanju izvršiti u ovom Juventusu", nije ga štedio ni Corrierre dello Sport koji smatra da Pjanić nije opravdao epitet igrača za kojim ludi Barcelona.

Ocjene italijanskih novina najbolje govore kakvu utakmicu je odigrao bh. reprezentativac sinoć u Torinu.

Gazzetta mu je dodijelila peticu, kao i TuttoJuve, Tuttomercatoweb, Corrierre della Sera, Corriere dello Sport i Tuttosport nešto bolju - 5.5.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve u svemu, partija za zaborav, Pjanić kao da nije bio dovoljno ni svjež, ni spreman ni motivisan, a u Italiji mnogi vjeruju da je glavom uveliko u Barceloni koja ga na sve načine pokušava dovesti.

No, Pjanić i društvo su u finalu Kupa i vjerujemo da je zbog toga najsretniji, kako Miralem, tako i Sarri i svi navijači Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi