Italijani odredili nikada čudnije datume ljetnog i zimskog prelaznog roka

Promjene su bile očekivane

Italijani odredili nikada čudnije datume ljetnog i zimskog prelaznog roka

Fudbalski savez Italije odredio je datume za ljetni i zimski prelazni rok.

Kao što je bilo i za očekivati, prelazni rok ove godine bit će nešto drugačiji nego što smo navikli.

Virus Covid19 pomjerio je završetak lige i početak nove sezone pa je samim tim i ljetna transfer pijaca morala dobiti korigovani datum.

Iako smo do sada navikli da Italijani mogu kupovati u periodu 1. juli - 31. august, ove godine će to biti period od 1. septembra do 5. oktobra. Dakle, imat će svega koji dan više od mjeseca da poslože momčadi.

Zimski prelazni rok ostaje skoro nepromjenjen i trajat će od 4. januara do 1. februara 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Seria A se još uvijek nije nastavila, ali fudbal u Italiji se vratio susretima polufinala Kupa. Šampionat se vraća za vikend kada se prvo igraju zaostale utakmice 25. kola pa se od ponedjeljka nastavlja tamo gdje se stalo, tačnije od 27. kola.

Lider je Juventus sa bodom prednosti u odnosu na Lazio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti