Italijani prenose: Hakimi potpisao petogodišnji ugovor s Interom

Očekuje se službena potvrda

Italijani prenose: Hakimi potpisao petogodišnji ugovor s Interom

Iako se još uvijek iščekuje službena potvrda transfera, gotovo s vi ugledni italijanski mediji javili su kako je Achraf Hakimi stavio potpis na ugovor s Interom. 

Ovaj mladi desni bek jutros je sletio u Milano kako bi obavio ljekarske preglede pred transfer u redove Nerazzurra, a italijanski mediji u posljednjih sat vremena prenose kako je sve prošlo u najboljem redu i kako je ovaj mladić već stavio potpis na ugovor.

Izvori prenose kako je Marokanac potpisao vjernost Interu na pet godina, odnosno da je stavio potpis do ljeta 2025. Po ugovoru će zarađivati pet miliona eura na godišnjem nivou što će ga učiniti jednim od najplaćenijih nogometaša u Italiji.

Podsjetimo, Inter ga je platio Real Madridu 40 miliona erua plus pet miliona u bonusima. Izvještaji kažu kako u ugovoru Real nema ugrađenu otkupnu klauzulu za ovog igrača što pokazuje da je Inter napravio odličan posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

21-godišnji fudbaler je tokom prethodne dvije sezone boravio na posudbi u Dortmundu gdje je pružao fantastične partije pa su se ovog ljeta brojni klubovi interesovali za njega, ali Inter je na kraju, bez mnogo pompe završio stvari.

Uskoro se očekuje da će Nerazzurri na zvaničnoj stranici potvrditi vijest o transferu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi