Italijani Ronaldu 'prišili' novi nadimak: Nije više CR7...

Kritike su sve glasnije

Italijani Ronaldu 'prišili' novi nadimak: Nije više CR7...

Cristiano Ronaldo je za Juventus odigrao već tri utakmice, ali se još uvijek nije uspio upisati u listu strijelaca iako je njegov tim za to vrijeme postigao sedam golova.

Statistika kaže da je Cristiano Ronaldo za 270 minuta provedenih na terenu uputio 23 udarca ka protivničkom golu, ali niti jedna lopta nije završila tamo gdje je Portugalac i naumio.

Na Juventusovu sreću, Ronaldova neefikasnost se ne odražava na rezultate jer Stara dama ima maksimalnih devet bodova i na prvom je mjestu, ali su italijanski mediji sve strožiji prema najvećoj zvijezdi Serije A.

Tako je ugledni Corriere dello Sport Cristianu Ronaldu dao novi nadimak. Njegovo famozno 'CR7' postalo je 'CR5,5', čime se aludira na ocjenu koju je dobio za posljednji nastup protiv Parme, ali i na općenito nedovoljno dobar početak u torinskom velikanu.

"Ronaldo još mora čekati. Ovih 270 minuta mu nije bilo dovoljno, a njegov doprinos željno očekuju i saigrači, Uprava i navijači. Za sada njegova potraga za formom nije previše koštala ekipu, no prema onome što je do sada pokazao, CR7 je CR5,5", stoji u komentaru novinara tog talijanskog lista.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novu priliku da napokon postigne prvi gol za Juventus Ronaldo će imati na utakmici protiv Sassuola, koja je na rasporedu nakon reprezentativne pauze.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
To je dokaz vise da je Juve masina u kojoj svi daju golove,a ne samo najvece zvijezde. Vazno je da je juve na prvom mjestu i da pobjedjuje,a ko ce dati golove nije bitno. FORZA JUVE !
35 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi