Italijani tvrde: Pjanić je jedan od igrača na kojem Sarri želi bazirati igru Juventusa
Pjanić je imao pogoršan odnos sa Massimilianom Allegrijem i želio je napustiti Juventus

I bh. nogometaš je promijenio svoje mišljenje i sada želi ostati u Torinu

Italijani tvrde: Pjanić je jedan od igrača na kojem Sarri želi bazirati igru Juventusa

S. Pašalić

Massimiliano Allegri je napustio klupu Juventusa nakon pet godina, a klub iz Torina je u potrazi za novim trenerom.

Italijanski mediji pišu da je jedan od kandidata za preuzimanje Juventusa i trener Chelseaja Maurizio Sarri.

Planovi Maurizia Sarrija za Juventus uključuju izgradnju tima oko Danielea Ruganija, Miralema Pjanića, Federica Bernardeschija i Gonzala Higuaina.

Kako stoji u izvještaju, mnogi igrači su se osjećali marginalizovani i žrtvovani zbog taktike Massimiliana Allegrija, ali dolaskom novog trenera oni bi ponovo mogli zablistati na terenu.

Prema Tuttosportu, Juve će nastojati ponovno izgraditi svoj vezni red s Paulom Pogbom kao metom broj jedan u ljetnom prelaznom roku, dok je igrač Lazija Sergej Milinković-Savić alternativa.

Higuain bi se također mogao vratiti iz Chelsea kako bi se eventualno ponovno povezao sa svojim bivšim trenerom, dok je Paulo Dybala jučer priznao da želi ostati u Juventusu.

La Gazzetta dello Sport s druge strane tvrdi da je Pjanić želio da napusti klub zbog svog pogoršanog odnosa s Allegijem, ali sada želi ostati i boriti se za svoje mjesto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eyeopenner
sportsport.ba/fudbal/maurizio-sarri-ostaje-u-chelseaju/320031 aj malo pratite sta objavljujete, ne mozete u isti dan objaviti da je lik ostao u celziju i da vodi juve dogodine
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi