Italijani zahvaljujući Švicarskoj  u prvom šeširu pred žrijeb kvalifikacijskih grupa za SP

Bolja pozicija na startu

Italijani zahvaljujući Švicarskoj u prvom šeširu pred žrijeb kvalifikacijskih grupa za SP

E. Škorić

Nakon što je Španija odigrala neriješeno sa Švicarskom (1:1) u Ligi nacija, Italijani su osigurali mjesto u prvom šeširu pred kvalifkacije za Svjetsko prvesntvo, odnosno pred žrijeb grupa za iste.

I dok se Bosna i Hercegovina plaši da će iz trećeg pasti u četvrti šešir, što nije nemoguće s obzirom na teške rivale i na činjenicu da su nam za leđima Grci i Estonci sa lakšim rivalima u ostala dva meča Lige nacija, Italija mirno čeka žrijeb narednog mjeseca.

Azzurri su organizovali prijateljski meč s Estonijom upravo kako bi pojačali svoj FIFA rank i uspjelo je jer su dobili s 4:0. Kako Švicarska nije uspjela pobijediti Španiju, postalo je izvjesno da neće moći da stigne Italiju.

Tako će Azzurri biti jedan od nositelja prilikom žrijeba, bez obzira na ishode mečeva protiv Poljske i Nizozemske. Uz Italiju nositelji će još sasvim sigurno biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija i Hrvatska.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Žrijeb će biti održan 7. decembra u Zurichu.

Top Komentari

Vrana
kakvi italjani, nista nisu bolji od svicarske i bosne, samo da ne pozove neko od njih oca, da me trazi xD poslje ovog komentara
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi