Italijanima sumnjiv transfer Mate Jajala
Foto: EPA

Dvije godine kasnije

Italijanima sumnjiv transfer Mate Jajala

Transfer Mate Jajala u Palermo, koji je realizovan 2015. godine, našao se 'pod lupom' pojedinih medija u Italiji. 

Nakon što je pobjegao s priprema Rijeke, bh. fudbaler je odlučio okušati u Seriji A i potpisao je ugovor sa Palermom. To je za bivšeg igrača Sarajeva predstavljalo značajan iskorak u karijeri, a dvije godine kasnije transfer je postao sumnjiv.

Prvoligaš sa Sicilije je, kako se navodi, većinu igrača doveo u saradnji sa menadžerskom agencijom Top Sport Consulting koja je u vlasništvu Davora Ćurkovića i braće Vlade i Zorana Lemića.   

Saradnja sa Palermom ovoj agenciji je donijela profit od čak 4.14. miliona eura, a sama menadžerska provizija za transfer Jajala je navodno iznosila 600.000 eura od ukupnih 750.000 eura koliko je izdvojeno za njegove usluge (prema podacima Transfermarkta).

Kao krivac za lošu transfer politiku Palerma označen je Maurizio Zamparini, doskorašnji predsjednik kluba, koji se povukao nakon što su ove sezone rezultati izostali. Od Palerma se nije želio oprostiti, jer je, kako je rekao pri odlasku, u posljednje dvije godine dobijao samo uvrede. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi