Italijanski mediji "bacaju ulje na vatru" zbog Džekinog ponašanja nakon gola

Dijamant ušao u historiju

Italijanski mediji "bacaju ulje na vatru" zbog Džekinog ponašanja nakon gola

A. Čaušević

Roma je uspjela pobjediti Veronu s 2:1, a strijelac drugog gola za Vučicu bio je Edin Džeko koji je pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. 

Tim golom Džeko je ušao u historiju Rome. Pogodio je 105. put u dresu Vučice te postao najefikasniji stranac koji je zaigrao za rimski klub.

Međutim, Džekino ponašanje nakon postizanja gola bilo je povod za italijanske medije da odmah počnu bacati ulje na vatru te nagovijeste eventualni odlazak s Olimpica.

Naime, popularni Dijamant uopšte nije proslavio gol, a Corriere dello Sport navodi kako se vjerovatno radi zbog nezadovoljstva i neraspoloženja te da razmišlja o odlasku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma 2-0 Verona - Edin Dzeko 45'+4' from r/soccer

Inače, najeminetniji italijanski mediji su dali prolaznu ocjenu bh. napadaču za sinoćnji meč. TuttomecartoWeb, Tuttosport i Corriere dello Sport su ga nagradili sa 6.5, a Gazzetta dello Sport sa 6.

Džeko je prošlog ljeta potpisao ugovor s Romom do 2022. godine, ali nakon razočaravajuće sezone s rezultatskog aspekta ne isključuje se odlazak. Inter obnavlja interes, a nalazi se i na radaru Juventusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

b20
Džeko je bio ljut jer su mu saigrači par puta zaboravili da dodaju loptu.
13 0
zaboti janos
Imaju pravo,moze se ljutit samo na sebe jer je los u zadnje vrijeme
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi