Italijanski mediji: Džeko je u golgeterskoj krizi, možda Romi treba drugi napadač?

Bh. napadač četiri utakmice bez gola

Italijanski mediji: Džeko je u golgeterskoj krizi, možda Romi treba drugi napadač?

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ovih dana je tema italijanskih medija jer se ne nalazi baš u najboljoj formi u prethodno vrijeme. 

Džeko u prethodne četiri utakmice u dresu Rome nije uspio da zatrese protivničku mrežu što je itekako zabrinjavajuće za ovaj klub s obzirom da se zna koliko oni ovise o tome u kakvoj formi se nalazi bh. napadač.

Bh. kapiten je u dosadašnjem dijelu sezone za Romu odigrao 15 utakmica i uspio je postići šest golova, ali prethodne četiri utakmice jednostavno nije bio na svom nivou.

Italijanski mediji ko su privrženi Romi pišu da se sada najbolje vidi koliko je Džeko važan dio ovog kluba, ali također i da je jasno da je veliki problem što je on jedino rješenje trenutno u vrhu napada.

Roma je ljetos dovela Nikolu Kalinića na posudbu, ali se hrvatski napadač povrijedio i na teren će se vratiti tek početkom naredne godine. Zbog toga mediji u Italiji vjeruju da će Roma morati u januaru dovesti još jednog napadača koji će biti rezervna opcija za Džeku.

Italijanski mediji smatraju da Roma treba pametno birati i dovesti mlađeg napadača koji će učiti od Džeke i biti spreman da uskoči umjesto njega kada to bude potrebno.

Također, Corriere della Sera piše da statistika najbolje pokazuje da se Džeko nalazi trenutno u golgeterskoj krizi. On je na prethodnih šest utakmica imao svega šest šuteva ka golu. Iz tri udarca u okvir gola uspio je jednom zatresti mrežu u meču protiv Milana, dok su tri udarca išla van okvira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijani su za primjer uzeli nekoliko drugih napadača koji su bili znatno uspješniji od Džeke u tom periodu. Tako je Ciro Immobile iz deset udaraca u okvir gola zabio deset pogodaka, dok je Lukako dao šest iz 13 pokušaja.

"Nema sumnje da je Džeko u golgeterskoj krizi, a to statistika najbolje pokazuje. Ovo je dokaz koliko Roma ovisi o njegovim igrama, ali i pokazatelj da trebaju imati rezervu za njega. Kalinić se povrijedio i Džeko je jedini napadač kojeg Paulo Fonseca ima. U klubu trebaju razmisliti o dovođenju možda nekog mlađeg napadača koji će od Džeke imati šta da nauči. Očekuje nas uzbudljiv januar što se tiče Rome", piše Corriere della Sera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Dzekson KING
3 0
epa
nije bitno koliko postigne golova akoje trener zadovoljan njegovim ucinkom i kretanjem po terenu ako pravi visak igraca i stvara visak drugim igracima da postizu pa i ronaldo je u krizi pa svaki igrac je u krizi kojeg to mogu dovesti igraca da igra sve utakmice na visokom novou koga to mogu dovesti da moze zabiti svako kolo i svako drugo kolo po gol... od ovakve prosjecne ekipe svaku 5 utakmicu ko postigne gol to je premija...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi