Džeko i društvo nemoćni na gostovanju kod Parme: Roma nakon tri vezane pobjede upisala poraz
Džeko se nije upisao u listu strijelaca ni četvrtu utakmicu zaredom u svim takmičenjima

Slabo izdanje rimskog tima

Džeko i društvo nemoćni na gostovanju kod Parme: Roma nakon tri vezane pobjede upisala poraz

S. Pašalić

Roma je u 12. kolu Serije A stigla na gostovanje kod Parme i poražena je sa 2:0.

Vučica je uoči ovog meča bila u seriji od tri pobjede zaredom i željela je da stigne do nove pobjede i probije se do trećeg mjesta na tabeli, ali se to na kraju nije desilo.

Već na samom startu Roma je mogla do vodstva kada se Zaniolo našao u sjajnoj prilici, ali je igrač Parme u posljednji tren uklizao i blokirao njegov šut.

Nakon toga su domaći u nekoliko navrata zaprijetili Vučici, ali se rezultat nije promijenio pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Gosti su početkom nastavka ponovo mogla do vodstva, ali je Kolarov pogodio stativu. Parma je zato u 68. minuti kaznila sve promašaje gostiju kada je Sprocati pogodio za 1:0.

Domaći su nedugo nakon toga mogli riješiti sve dileme oko pobjednika kada su u periodu od nekoliko minuta imali tri sjajne šanse, ali se rezultat nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je također prijetila, ali nikako nije mogla doći do gola, a u 91. minuti je i Edin Džeko zaprijetio, ali je na kraju samo izborio korner. Na kraju je Cornelius u 93. minuti pogodio za potvrdu pobjede Parme.

Roma je ostala na 22 boda i nalazi se na 6. mjestu, dok je Parma sa 17 bodova na 8. mjestu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
ROMA, drugi naziv za 56SENAL..VAZDA ce oni NESTO, a UVIJEK dobiju NISTA..
0 2
Bulle
Kako ce se upisat kad ima Zaniola kraj sebe lik ne da lopte
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi