Italijanski mediji se okomili na Kalinića: Ima dosta hrđe, Džeko je nešto sasvim drugo...

Gazzetta 'naružila' Hrvata

Italijanski mediji se okomili na Kalinića: Ima dosta hrđe, Džeko je nešto sasvim drugo...

Hrvatski napadač Nikola Kalinić našao se na udaru kritika italijanskih medija nakon sinoćnje utakmice njegove Rome protiv Wolfsberga u Evropa ligi. 

Taj susret završen je rezultatom 1:1, a Kalinić je, prema procjeni uglednog lista Gazzetta dello Sport, označen kao jedan od lošijih na terenu.

Inače, bila mu je ovo prva utakmica u startnoj postavi otkad je stigao u Romu na posudbu iz Atletico Madrida.

"Prvi start u crvenom dresu Rome. Postoje inteligentni pokreti, ali nakupljena hrđa mu gotovo nikada ne dopušta da vidi protivnička vrata. Džeko je nešto drugo", navodi Gazzetta.

Inače, Kalinić već ima veliko iskustvo igranja u Italiji jer je prethodno nosio dresove Fiorentine i Milana. U tim klubovima je pružao sasvim solidne partije i sigurno će i u Romi proigrati.

U narednom meču, kojeg Roma igra kući protiv Cagliarija, Kalinić gotovo sigurno neće dobiti šansu u prvoj postavi, ali čekat će svoju šansu sa klupe.

"Džeko je jedan od najboljih na svojoj poziciji, daćemo puno golova zajedno"

Po dolasku u Romu Kalinić je govorio o Džeki i saradnji s njim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Šta igranje sa Edinom Džekom znači za mene? Prema mom mišljenju, Dežko je jedan od najboljih na svojoj poziciji, poznajem ga jako dobro i oduševljen sam što ću igrati sa njim", istakao je Kalinić, pa nastavio:

"Kada sam bio u Engleskoj, on je igrao u Premier ligi. On je bio u Cityju, a ja u Blackburnu. Mislim da je jedan od najboljih napadača u Evropi i mislim da ćemo postići mnogo golova zajedno. To će nam jako pomoći jer je on sjajan igrač. Imamo puno kvalitetnih i mladih igrača. Ove godine možemo napraviti sjajne stvari u Seriji A i u Ligi Evrope".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije