Italijanski reprezentativac u velikom kladioničarskom skandalu

Ciro Immobile dio velike mreže?

Italijanski reprezentativac u velikom kladioničarskom skandalu

E. Škorić

U sklopu akcije Oikos u Španiji su uhapšene dvije osobe, a španski mediji u posjedu su ogromne dokumentacije koja otkriva detalje i aktere u namještanju mečeva.

U Španiji je velika afera izazvana zbog sumnji na utakmice La Lige u finišu sezone, a pod posebnom lupom je meč Valencije u borbi za Ligu prvaka.

U skandal je umiješan i italijanski reprezentativac i napadač Lazija Ciro Immobile, čije se ime spominje u propuštenim telefonskim razgovorima između dvije osobe koje su uhapšene u operaciji Oikos.

Jedan od sudionika rekao je da se Immobile redovito ilegalno kladio, ali njegov advokat je ubrzo negirao takve navode.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kategorički poričemo bilu kakvu umiješanost u namještanje utakmica. Igra mi je već rekao da poduzmem pravne korake protiv svakoga ko na ovaj način šteti njegovom ugledu, imidžu i profesionalnom dostojanstvu. Stoga upozoravam sve da prestanu da šire vijesti koje su lažne i pogrdne", kazao je advokat Immobilea.

U transkriptu koji je procurio, prvi je objavljen u Marci, a zatim i preko španskih medija, također se navode i imena nekih igrača Frosinonea, koji je ispao u Seriju B.

Top Komentari

SatroNovinari
Jebe vas google translate.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi