Pobjeda Napolija na Luigi Ferrarisu

Serija A, 31. kolo

Pobjeda Napolija na Luigi Ferrarisu

Večeras je Genoa, koja je u grčevitoj borbi za opstanak, na svom stadoinu Luigi Ferraris ugostila Napoli u meču 31. kola Serije A. Na kraju su gosti iz Napulja bili bolji i slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Već u sedmoj minuti se zatresla mreža gola Genoe, ali je nakon intervencije VAR-a gol Elmasa za 0:1 poništen.

Elmas je u dobroj šansi bio i osam minuta kasnije, šutirao je, ali je Perin odlično intervenisao. Perin je bio odličan i u 31. minuti nakon udarca Mertensa, da bi pet minuta kasnije i Genoa konačno opasno zaprijetila. Cassata je pokušao, ali je njegov šut zaustavila stativa.

Taman kada su svi pomislili da će se na odmor otići rezultatom 0:0, Napoli stiže do prednosti. Igrala se prva minuta sudijske nadoknade kada je Insigne uposlio Mertensa, a Belgijanac majstorski "iz koljena" savladao Perina za 0:1.

Ipak, nakon četiri minute igre u nastavku Genoa stiže do gola. Goldaniga je bio odličan u skoku nakon kornera i pogodio za 1:1.

Nakon primljenog gola Napoli je krenuo u ofanzivu, a do novog vodstva je stigao u 66. minuti. Rezervista Lozano je uspio smiriti odličnu dugu loptu i nekako savladati Perina za vodstvo Napolija od 1:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je do kraja lagano zadržao svoju prednost i osvojio tri jako bitna boda. Tim sa San Paola je došao do ukupno 51 boda i trenutno je na petoj poziciji koja vodi direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

U isto vrijeme kao i meč na Luigi Ferrarisu počeo je još jedan meč 31. kola Serije A. Fiorentina je na svom terenu ugostila Cagliari, a duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi