Ivajlo Petev još jednom poručio da mu je rezultat važan bez obzira o kakvoj utakmici se radi

Zmajevi sutra protiv Crne Gore

Ivajlo Petev još jednom poručio da mu je rezultat važan bez obzira o kakvoj utakmici se radi

Edmir Škorić

Ivajlo Petev je danas na press konferenciji govorio o duelu sa Crnom Gorom.

BiH će sutra biti domaćin Crnoj Gori, u prvoj prijateljskoj provjeri u junu, a nakon toga slijedi gostovanje kod selekcije Danske.

"Vidjet ćete i sami na koji način ćemo sutra igrati. Nadam se i želim da naša reprezentacija odigra dobru utakmicu. Želim da damo sve od sebe, da budemo odgovorniji i da pobijedimo", rekao je Petev, dodavši:

"Imamo dosta novih igrača. Naravno da ćemo i mi isprobavati razne igrače, ali važno je da zadržimo neki sistem igre i da to bude bolje nego prije".

"Ne dijelim utakmice. Jako je bitno da nađemo unutar igrača motivaciju i durga stvar je da damo sve od sebe i da pokušamo odigrati odgovorno i ako to uspijemo, imat ćemo dobre rezultate", dodaje selektor.

"Crna Gora je jedna simpatična i kvalitetna ekipa, ali bitno je sutra kako ćemo mi odgovoriti", naglašava.

Oglasi

Da li ste slučajno skautirali neke nove igrače koje planirate zvati, da li radite na tom planu?

"Gledam puno igrača, a pozvat ću onoga koga smatram da je dobar da bude u reprezentaciji", kratko je odgovorio Petev.

Još jednom je ponovio da je rezultat uvijek bitan.

"Rezultat je uvijek bitan. Za rezultat ću biti odgovoran samo ja, a igrači su tu da ispoštuju ono što se od njih traži. Želim da ovo što je bilo na treningu urađeno, bude prenešeno i na teren.

U nedostatku Edina Džeke, Ibrahim Šehić je kapiten, a on je pred ovaj meč rekao:

"Dugo nemamo pobjedu i o tome smo razgovarali. Ove dvije utakmice su nam šansa da napokon opet pobijedimo i da sa pozitivnim rezultatima dočekamo kvalifikacije. Neophodno nam je samopouzdanje i zato moramo pobijediti", kazao je Šehić.

"Svaku utakmicu gledamo isto, pogotovo u reprezentaciji. Uvijek želimo da pobijedimo. Najvažnije kada igrate za reprezentaciju je rezultat. Želimo obradovati naciju. Uvijek to ima draž kada igraš protiv neke susjedne zemlje, ali najvažnije je po meni da u ovom teškom terminu godine ostanemo svi zdravi, da sve prođe bez povreda i da prikažemo dobar fudbal. Naravno da je Crna Gora lakši protivnik nego Danska. Dancima ćemo biti provjera za EP, pa će stoga sigurno biti jako teško. Ove dvije utakmice se ne mogu porediti", dodao je Šehić.

Top Komentari

ghast0
Protiv Peteva nemam ništa, čovjek je došao i radi svoj posao.. tek sad vidim da je zapravo problem u ljudima iznad njega tj u KO NSBiH. Sretno tebi selektore i igračima a savez napolje
14 2
Nedim.
Mislim da ne bi pogriješio da je pozvao Nemanju Bilbiju,proteklih sezona nastupajući za Zrinjski pokazao je da posjeduje kvalitetne igračke sposbnosti.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti