Da je Livaja pustio jezik kao Petković u Hrvatskoj bi grmilo, psovke su samo krenule: "Je*em ti..."
Petković sa navijačima slavi pobjedu; Foto: Pixsell

Na meču sa Lokomotivom

Da je Livaja pustio jezik kao Petković u Hrvatskoj bi grmilo, psovke su samo krenule: "Je*em ti..."

Admin Čaušević

Dinamo je stigao do minimalne, ali zlata vrijedne pobjede u Kranjčevićevoj. Golom Sandra Kulenovića Modri su slavili sa 0:1, a na posebnom udaru Lokomotive bio je Bruno Petković.

Petković je ključni igrač Dinama i nije čudo zašto obično na svakom meču dobije najviše udaraca, tako je bilo i protiv nabrijanih defanzivaca Lokomotive.

Kapiten Modrih je odigrao sasvim korektan meč, ali se mora priznati i da ga je odbrana Lokosa uspjela zaustaviti što dozvoljenim što nedozvoljenim startovima.

Petković je pokazao veliku dozu strpljenja sve do finiša utakmice, kada više nije mogao da trpi te je počeo da psuje nakon jednog starta.

Naime, sjajnog napadača je pomalo i podmukla udarcem s leđa žestoko udario Bubanja te je Petković pao kao pokošen na pod te se počeo previjati od bolova.

Tom prilikom dok je ležao Petković je počeo i vulgarno psovati. Zanimljivo da sudija Bel za ovaj start koji je bio poprilično žestok Bubanji nije pokazao žuti karton. Cijelu scenu možete pogledati ovdje.

Oglasi

Ovakvih i sličnih faulova tokom utakmica vrlo često zna pretrpjeti i druga najveća zvijezda SHNL-a, Marko Livaja, pa bi bilo zanimljivo za vidjeti reakciju hrvatske javnosti na eventualne psovke "desetke" Hajduka.

Generalni dojam je da ne bi bio ni blizu pošteđen kao Petković čije su psovke nekako prošle nezapaženo u hrvatskim medijima.

Inače, napadač Vatrenih je veličinu pokazao nakon što je ustao sa terena. Uspio se suzdržati te uopšte nije obratio pažnju na Bubanju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I dok bi mnogi tražili osvetu, uputili neku žustru riječ ili ušli u naguravanje, Petković se uspio maksimalno suzdržati i zbog toga definitivno zaslužuje pohvale.

Posljednjih dana se ponovo nagađa o odlasku 29-godišnjaka sa Maksimira pa ostaje da se vidi da li mu je današnji meč bilo posljednje gostovanje u Kranjčevićevoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti