Britki Hrvat poslao špijuna na trening rivala, da je znao šta će se desiti nikad to ne bi uradio

Bilo je posla za policiju

Britki Hrvat poslao špijuna na trening rivala, da je znao šta će se desiti nikad to ne bi uradio

A. Čaušević

Pomalo bizarna priča stiže iz Italije koja možda najbolje potvrđuje koliko je u modernom fudbalu bitan svaki detalj i da su neki treneri spremni na sve pa čak i to da njihov saradnik završi iza rešetaka.

Hrvatski trener Ivan Jurić koji je poznat po oštrom i britkom jeziku je svog video analitičara poslao da špijunira trening Rome, ali nije mogao ni zamisliti šta će uslijediti nakon toga.

Naime, video analitičar Torina Michele Orecchio, naime, uhvaćen je od strane policije dok je, skriven među drvećem špijunirao završni trening ekipe koju vodi Daniele De Rossi.

Ovaj 34-godišnji Jurićev saradnik je pušten nakon što su ga zaustavili agenti policijske stanice Spinaceto koji su, kao i uvijek, obavljali normalnu kontrolu u Rominom sportskom centru Fulvio Bernardini.

Nije prvi put da je isti čovjek iz stručnog štaba Torina uhvaćen dok je potajno pokušavao ukrasti tajne i bilo kakve taktičke zamisli nekog trenera Rome prije meča sa torinskim Bikovima.

Oglasi

Ista stvar se zapravo desila u aprilu prošle godine kada je Orecchio uhvaćen u Trigoriji dok je uz pomoć drona špijunirao trening kojeg je tada vodio Jose Mourinho.

U tom slučaju pomoćnik portugalskog trenera Nuno Santos bio je taj koji je iznenadio špijuna kojeg je poslao Jurić. Nakon što je otkriven trening Rome je otkazan.

Ali ovaj put epilog za čovjeka koji trebao dostaviti izvještaj Juriču je bio drugačiji jer ga je policija udaljila iz Trigorije, dok su Daniele De Rossi i njegov štab, nesvjesni svega, nastavili s treningom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, utakmica Roma - Torino igra se u ponedjeljak od 18:30. U slučaju pobjede Bikovi bi se uključili u borbu za Evropu pa nije čudo zašto je Jurić poslao špijuna.

Od ranije je poznato da će iskusni hrvatski trener napustiti klupu Torina u slučaju da s ovim timom ne izbori plasman u Evropu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
I ovih spiuna na sve strane!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti