Rutinski trijumf Intera, Đurić strijelac u pobjedi Verone
FOTO: EPA

Seria A, 17. kolo

Rutinski trijumf Intera, Đurić strijelac u pobjedi Verone

H. Zilić

Odigrana su još četiri duela 17. kola italijanske Serie A, a dva susreta bila su u terminu od 18 sati, strijelci nisu bili pretežno raspoloženi.

Inter je rutinski na Meazzi savladao Lecce rezultatom 2:0.

Nerazzuri su poveli sa 1:0 golom Bissecka u 43. minuti, a za 2:0 pogodio je Barella u 78. minuti utakmice što je bio i konačan rezultat meča. Gosti su od 84. minute igrali s igračem manje nakon isključenja Bande.

Verona je na svom terenu dočekala Cagliari, a konačan rezultat je glasio 2:0. Vodeći gol za domaće postigao je Ngonge u 53. minuti utakmice, a za 2:0 pogodio je naš Milan Đurić u 90. minuti. Cagliari je od 52. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Makoumbou.

Bologna nastavlja svoju bajku, a da su u nevjerovatnom naletu potvrdili su i danas. Savladali su Atalantu sa 1:0 pogotkom Fergusona iz 86. minute susreta.

Majstori za remi su fudbaleri Udinesea. Tim sa Firulija je u 17. kolu stigao čak do 11 remija u sezoni i imaju samo jedan trijumf. Udinese je danas u gostima remizirao protiv Torina rezultatom 1:1. Gol za goste postigao je Zarraga u 81. minuti, a za domaće Ilić u 88. minuti susreta.

Oglasi

Seria A, 17. kolo:

Bologna - Atalanta 1:0

Torino - Udinese 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Lecce 2:0

Verona - Cagliari 2:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amza
Djurica zamoliti da se vrati barem u barazu.izviniti se momku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti