Od pet najgledanijih timova u regionu, tri su iz Premijer lige BiH

Posušje iznad Maribora i Dinama

Od pet najgledanijih timova u regionu, tri su iz Premijer lige BiH

E. Ganibegović

U većini liga širom Evrope trenutno je zimska pauza.

Takav je slučaj sa svim ligama u zemljama bivše Jugoslavije, a na Facebook stranici "Balkanski navijaci" objavljen je zanimljiv podatak.

Naime, sabrana je ukupna posjeta na svim stadionima širom regiona, a očekivano najviše se gledao Hajduk. Na Poljudu je ukupno 88.809 navijača u jesenjem dijelu sezone, što je u prosjeku 9.867 po utakmici.

Slijedi ih Crvena Zvezda i stadion "Rajko Mitić" sa 62.494. Preostala tri mjesta u top pet zatvaraju klubovi iz Premijer lige BiH.

Željina Grbavica ugostila je 36.244 navijača, Borac je pratilo 33.300, a Sarajevo 30.150 navijača.

U najboljih deset još su dva bh. kluba, a to su Zrinjski i Posušje koje ima bolju posjetu od regionalnih giganata kao što su Maribor i Dinamo Zagreb.

Najgledaniji klubovi u Ex-Yu ove sezone (21/22).

Posted by Balkanski navijaci on Monday, December 27, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sigurno jeste da bi posjeta na Poljudu bila i veća da nije otkazan derbi. Svakako da treba pohvaliti i navijače Posušja koji su pozitivno iznenađenje jesenjeg dijela sezone.

Osim što su vjerni svome klubu, Posušje je jedini klub koji nije kažnjavan zbog nereda svojih pristalica u prvom dijelu sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Gdje je Partizan? Dinamo nije iznenadjenje jer tamo nikog fudbal ne zanima. Zeljo je godinama unazad najposjeceniji u BiH. Posusje je prijatno iznenadjenje i svaka im cast.
4 1
Petraaa
Posusje zaslužuje ostat u premijer ligi.. Kad su ovaki navijači..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti