Beogradski muftija: Bio sam član FK Sarajevo, a za Zvezdu igrao pod lažnim imenom

Prisjetio se zanimljivog trenutka kada je 'otkriven'

Beogradski muftija: Bio sam član FK Sarajevo, a za Zvezdu igrao pod lažnim imenom

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatna priča dolazi iz Srbije.

Pomalo nevjerovatna priča dolazi iz Srbije.

Dobio je šansu i u FK Crvena Zvezda gdje je igrao pod lažnim imenom, jer je već bio registrovan u FK Sarajevo.

“Trenirao sam kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bilo smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom. Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu (Hamdija Jusufspahić, bio je počasni reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije i dugogodišnji beogradski muftija, prim. nov.) i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres...“, priča Jusufspahić, te otkriva.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

“Na narednom raspustu sam trenirao s njima, misleći da ću to sa svojom generacijom, međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi... Mislio sam da sam pogriješio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smio da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi vidjeli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je vidio, počeo je da viče: "Mustafa, Mustafa..." Tako da su me sklonili iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvrijeme“, završava Jusufspahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Gdje nade zvijezdu da igras? Ti si Bosnjak i trebao si svoju fudbalsku karijeru traziti po BiH. Iako si beogradsko dijete trebao si igrati za neki klub iz BiH. A s druge strane ti sto te navratise da igras u zvijezdi zaboravljaju da je na hiljade bosanske djece pod zovom nacionalisticke politike zavrsavalo u Beogradu. Trebaju svi Bosnjaci u Srbiji dobiti BiH pasos i igrati za svoju reprezentaciju, ako dostignu taj nivo.
4 11
zajid08
Ja mislim da se ovaj i sad preziva jankovic...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi