Hoće li bajka navijača Hajduka trajati samo pola godine? Misli su crne: "Perišiću, vrijeme je da..."
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Razočarenje je i više nego očito

Hoće li bajka navijača Hajduka trajati samo pola godine? Misli su crne: "Perišiću, vrijeme je da..."

Admin Čaušević

Godinama su navijači Hajduka čekali dolazak Ivan Perišića i kada su ga konačno dočekali ne mogu uživati u trenucima koje su željno iščekivali. Pesimizam je ogroman i dosta je onih koji se mire sa njegovim odlaskom već na ljeto.

Pet poraza u nizu je doživio Hajduk. Posljednji u nedjelju protiv Osijeka. Nešto slično se Splićanima nije desilo još od 1980. godine. Ne čudi zašto su brojni navijači razočarani.

Poljud je protiv Osijeka bio prazan. Gosti su odnijeli zaslužen i vrijedan trijumf sa 2:1, a pristalicama poraženih domaćina su počele da se po glavi vrte crne misli što su pokazali komentarima na Facebooku.

Dosta je navijača Hajduka koji već slute odlazak Perišića na kraju sezone koji protiv Osijeka imao najveću minutažu od povratka pošto je na terenu proveo pola sata.

Poslije novog poraza među određenim navijačima Bijelih je zavladao pesimizam i skeptični su da li će Perišić i naredne sezone igrati za Hajduk nakon svega šta se dešava.

"Perišiću vrijeme je... da odeš u neki klub koji te zaslužuje"; "Perišiću ako iduće sezone ne budeš igrao u Hajduku, ja te u potpunosti razumijem i ništa ti neću zamjeriti", samo su neki od komentara.

Oglasi

"Perišić nema šanse da ostane nakon svega što se dogodilo. A kakvu smo priliku imali", još jedan od komentara navijača Hajduka koji sve osim zrače optimizmom.

Legendarni Vatreni je u Hajduk stigao zimus nakon godina čekanja. Imali su Splićani sve preduslova za bajnu jesen, ali se desilo suprotno i sezonu će završiti bez trofeja.

Perišić u Hajduku ima mjesečnu platu od 1 eura i sa te strane ne predstavlja trošak za Splićane. Do kraja sezone boravi na posudbi iz Tottenhama, poslije čega će biti vezan jednu godinu za Bijele.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ugovoru postoji i otkupna klauzula prema kojoj Perišić u oba naredna prijelazna roka može otići iz Hajduka, dok ga slijeduju bonusi u slučaju plasmana u grupnu fazu nekog od UEFA takmičenja.

Hajduk u narednom periodu treba dobiti novog predsjednika nakon smjene Lukše Jakobušića, tražit će se i novi trener, a definitivno će biti i promjena u igračkom kadru.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
A R M A D A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi