Rođeni Bosanac i legenda HNL-a neće završiti karijeru, ali novi klub jeste iznenađenje

Potpisao ugovor do kraja sezone

Rođeni Bosanac i legenda HNL-a neće završiti karijeru, ali novi klub jeste iznenađenje

S. Mlaćo

Legendarni bh. napadač ikona je HNL-a, a već odavno ga nema u javnosti. Sada je ipak saopšteno da ima novi klub, iako su mnogi pomislili da je odlučio završiti igračku karijeru.

Radi se o iskusnom Ivanu Krstanoviću koji je u HNL-u ostavio veliki trag. Treći je najbolji strijelac u historiji HNL-a, a posljednji angažman imao je u NK Slaven Belupo.

Vrlo često je bio 'krvnik' Hajduka, Splićanima je gotovo redovno zabijao i rušio planove, pa su se svaki put pitali da li će Krstanović nastupiti protiv njihovog tima.

Sada je Krstanović do kraja sezone odlučio potpisati za NK Karlovac.

Karlovac za vikend igra derbi sa Mladost Ždralovima u okviru 2. NL SuperSport. Karlovac je na šestom mjestu, dok je Mladost trećeplasirana.

Ovog trećeligaša sa klupe predvodi dobro poznati hrvatski trener Igor Pamić. Pamić je svojevremenio radio i u NK GOŠK Gabela, no epizodu je brzo završio.

Oglasi

Krstanović se sa Slaven Belupom razišao sa na kraju prošle sezone, nakon četiri godine saradnje i 32 postignuta pogotka.

Bio je pola godine bez kluba, nije se o njemu pisalo, ali sada je stigla vijest da će u redove trećeligaša.

Sigurno da svojim znanjem i iskustvom može dati veliki doprinos u borbi za sami vrh tabele.

Krstanović je rođen u Tomislavgradu 1983. godine, a nastupao je i za Tomislav, Drinovce, Posušje, Dinamo Zagreb, Rijeku, Zadar, Lokomotivu...

Zvanična statistika kaže da je u HNL-u upisao čak 346 nastipa uz 123 pogotka i 36 asistencija. U Premijer ligi BiH ima 50 nastupa.

Treba istaći da je u treću ligu Hrvatske stigao i bh. napadač Sedin Ljuca. Ljuca je posljednji angažman imao u NK Stupčanica Olovo, a sada je stigao u NK Hrvace. Ljuca je nastupao i za FK Igman Konjic gdje je dao veliki doprinos u plasmanu u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Novi igrač Hrvaca je Sedin Ljuca. Sretno u crnom dresu 🖤

Posted by Nogometni Klub Hrvace on Thursday, February 22, 2024

Jučer je potpisao ugovor sa novim klubom, a tamo ga čeka Dženan Osmanović, bivši član FK Željezničar Sarajevo. Hrvace su tokom priprema za drugi dio sezone odmjerile snage sa FK Željezničar, te pružile jako dobar otpor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi